Чорнослив — це не просто смачна ласощі, але й джерело корисних речовин. Аби довше насолоджуватися його смаком і користю, важливо знати, як правильно його зберігати.
Чому важливо правильно зберігати чорнослив
Неправильне зберігання чорносливу може призвести до небажаних наслідків: він може пересохнути і втратити соковитість, або ж на ньому може з’явитися цвіль через високу вологість і температуру. Крім того, під впливом несприятливих умов чорнослив може втратити частину своїх цінних вітамінів та мінералів. Щоб отримати усю користь цього чудового продукту, варто пам’ятати, як правильно обрати сухофрукти і на які характеристики звертати увагу при виборі.
Як правильно зберігати чорнослив
Вибирайте правильне місце:
Багато хто з нас прагне наїстися вітамінів про запас, аби зміцнити організм на довгі зимові місяці. Проте, щоб чорнослив зберіг свіжість і корисні властивості, його необхідно зберігати у темному, сухому та прохолодному місці. Світло сприяє окисленню і втраті кольору, висока вологість провокує появу цвілі, а низька температура уповільнює процеси псування.
Оберіть відповідну тару:
Для зберігання чорносливу найкраще підійдуть скляні банки, оскільки скло не вступає в реакцію з продуктом і не пропускає світло, забезпечуючи тривале зберігання. Пластикові контейнери також можуть бути використані, але для короткочасного зберігання, при умові, що вони герметичні. Невелику кількість чорносливу можна зберігати і в паперових пакетах. А щоб купити їх за вигідною ціною, радимо заздалегідь ознайомитися з актуальними акціями на сухофрукти.
Підготовка до зберігання:
Перед зберіганням ретельно переберіть чорнослив, видаліть зіпсовані плоди та, якщо потрібно, просушіть на паперовому рушнику.
Вас також зацікавить:
Слива при діабеті: нюанси споживання
Секрети сухофруктів: як вони впливають на рівень цукру в крові
Створити вакуум:
За допомогою вакуумного пакета ви зможете максимально видалити повітря з тари, що значно продовжить термін зберігання.
Де зберігати чорнослив
Найкраще місце для зберігання чорносливу — це прохолодна і темна комора. Якщо такої немає, холодильник стане відмінною альтернативою: герметична тара збереже свіжість продукту. Для тривалого зберігання можна скористатися морозильною камерою — розморозити чорнослив перед вживанням буде достатньо кімнатної температури.
Скільки можна зберігати чорнослив
при кімнатній температурі: 2-3 місяці
в холодильнику: 6-9 місяців
в морозильній камері: до 1 року
Щоб чорнослив зберігся свіжим і ароматним надовго, регулярно його перебирайте: раз на місяць видаляйте зіпсовані плоди. Не мийте його перед зберіганням, оскільки це може призвести до появи цвілі. Найкраще мити чорнослив безпосередньо перед вживанням. Для тривалішого зберігання використовуйте вакуумні пакети, які допоможуть зберегти свіжість і аромат.
Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете довше насолоджуватися смаком і користю свіжого чорносливу. Раніше ми розповідали, як зберігати пастилу, щоб вона залишалась свіжою, ароматною та корисною протягом тривалого часу.