Багата на вітаміни та антиоксиданти, хурма є не лише смачним ласощами, а й цінним продуктом для здоров’я. Зберегти корисні властивості хурми на зиму допоможе домашнє варення.
Переваги варення з хурми
Багатий на вітаміни і мінерали, характерний для хурми, смак зберігається і у приготованому з неї варенні. Цей десерт не лише порадує вас солодким смаком, а й стане корисним доповненням до вашого раціону. Варення з хурми універсальне у використанні: його можна додавати в різноманітні страви або просто насолоджуватися з чашкою чаю.
Секрети приготування смачного варення з хурми
Для приготування смачного варення з хурми, варто вибрати хурму стиглу та м’яку, без зовнішніх пошкоджень. Класичне співвідношення хурми і цукру — 1:1, але для більш виразного смаку можна експериментувати з пропорціями. Додавши корицю, гвоздику, імбир чи зірочку анісу, ви отримаєте варення з неповторним ароматом. А лимонний сік не лише збереже яскравий колір, але й додасть приємної кислинки.
Покроковий рецепт варення з хурми
Спочатку ретельно миємо хурму, чистимо її від шкірки та видаляємо насіння. Нарізаємо фрукти на невеликі шматочки. А щоб придбати улюблений фрукт за привабливою ціною, порівняйте ціни на хурму в магазинах свого міста, щоб обрати найвигіднішу.
Далі готуємо цукровий сироп: з води та цукру варимо густий сироп. Заливаємо підготовану хурму гарячим сиропом і варимо на слабкому вогні до готовності, періодично помішуючи. Готове варення розливаємо по стерилізованих банках і щільно закриваємо кришками. Для більшої впевненості в збереженні, банки можна додатково простерилізувати в киплячій воді протягом 15-20 хвилин.
Вас також зацікавить:
Хурма: кому не можна їсти і чому
Солодкі запаси на зиму: як правильно зберігати варення
Ідеї для варіацій
Варення з хурми і апельсином: додайте в варення цедру і сік апельсина для цитрусового аромату.
Варення з хурми і горіхами: додайте в готове варення подрібнені горіхи (волоські, мигдаль) для хрусткої текстури.
Варення з хурми і прянощами: можна комбінувати різні прянощі, щоб створити свій унікальний аромат варення.
Для більш швидкого приготування варення можна використовувати блендер і подрібнити хурму до стану пюре. Також варення з хурми можна заморозити. Для цього розлийте його в невеликі контейнери і помістіть в морозильну камеру.
Раніше ми розповідали про 4 способи стерилізації банок. Адже, щоб ваші закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки.