Білий кристалічний цукор, також відомий як сахароза, — це дисахарид, що складається з глюкози та фруктози. Його отримують переважно з цукрового буряка або цукрової тростини шляхом складного процесу очищення та кристалізації. В результаті отримуємо чисті кристали сахарози з мінімальною кількістю домішок.
Споживаючи цей продукт, пам’ятайте, як розрахувати безпечну норму цукру та як зменшити його споживання, щоб зберегти своє здоров’я.
Ціна на цукор у супермаркетах Києва
Для порівняння обрали цукор «Хуторок» білий кристалічний у торгових мережах міста Києва. Тож, за упаковку 800 г ви заплатите від 36,50 грн до 42,99 грн.
Ашан — 36,50 грн
Maudau — 38,00 грн
Novus — 42,99 грн
Перед покупкою цього продукту, радимо ознайомитися з актуальними акціями на цукор в супермаркетах вашого міста. Так ви зможете придбати його за найкращою пропозицією.
Вас також зацікавить:
Білий та коричневий цукор: що вибрати для кулінарних шедеврів
Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється
Як обрати якісний цукор в супермаркеті
Обираючи цукор в магазині, важливо звернути увагу на кілька ключових критеріїв. По-перше, оцініть зовнішній вигляд продукту: кристали цукру повинні бути білими, сипучими, без грудок та будь-яких сторонніх домішок; жовтуватий відтінок може свідчити про недостатнє очищення. По-друге, зверніть увагу на упаковку: вона має бути цілою, герметичною та надійно захищати цукор від вологи та сторонніх запахів. Кращим вибором буде цукор у паперовій або щільній поліетиленовій упаковці.
Хоча цукор має практично необмежений термін зберігання, все ж варто звернути увагу на дату виробництва, оскільки свіжий цукор краще зберігає свої властивості. Також приділіть увагу категорії цукру (наприклад, ДСТУ 4623:2006 в Україні) — вища категорія, як правило, передбачає вищий ступінь очищення продукту.
Раніше ми розповідали, чи справді натуральні підсолоджувачі такі корисні, як про них говорять, і які ризики можуть виникнути при їхньому регулярному вживанні.