Чому потрібно регулярно споживати квашену капусту та пити розсіл

Квашена капуста — це не лише смачна закуска, а й справжнє джерело вітамінів та пробіотиків. Однак, незважаючи на всі корисні властивості, вона має ряд протипоказань, які необхідно враховувати при вживанні

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Квашена капуста — надзвичайно цінний продукт, який можна вживати хоч щодня. Розсіл також не менш корисний, адже насичений величезною кількістю вітамінів. За умови правильного використання, він допоможе впоратися з цілим переліком хвороб. Редактори GoToShop розкажуть, які корисні властивості має капуста, чому не потрібно виливати розсіл, та кому варто утриматися від споживання цього продукту.

Користь квашеної капусти

Користь для кишківника та травлення загалом. Під час того, як капуста кваситься, створюються пробіотики, які покращують загальний стан мікрофлори кишківника. Це захищає від токсинів, запалення та шкідливих мікроорганізмів, клітковина, якої багато в овочі, ефективно запобігає запорам. А щоб страва була не лише корисною та смачною, а й вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на капусту, зокрема серед пропозицій є і квашена.

Користь квашеної капусти для печінки. Вона допомагає зберегти водно-сольовий баланс в організмі на рівні, що зменшує згубну дію алкоголю. Вітамін С, на який багатий цей овоч, корисний для роботи травної системи бактерії, рятує організм від інтоксикації шкідливими речовинами.

Сприяє кращому засвоєнню заліза. Бактерії, що містяться у квашеній капусті та інших ферментованих овочах, покращують засвоєння заліза, збільшуючи його біодоступність. Це може бути особливо корисно, якщо у когось проблеми з анемією.

Вас також зацікавить:

Капуста для квашення: що шукати та як вибрати найкращу

Квашена капуста буде ще смачнішою: як вибрати ідеальну шатківницю

Захищає нервову систему та покращує настрій. Пробіотики, які містяться у ферментованій їжі, впливають на роботу мозку та нервової системи, покращують настрій та сприяють лікуванню депресивних симптомів. Стан мікрофлори кишківника впливає на ризик розвитку хвороби Альцгеймера, а пробіотики здатні знизити ймовірність її розвитку.

Зміцнює імунітет. Оскільки квашена капуста містить велику кількість вітаміну С, вона допомагає організму боротися з інфекціями та шкідливими бактеріями.

Підтримує здоров’я кісток завдяки комбінації вітамінів і мінералів. Вітамін К регулює виробництво білків, що викликають їхню мінералізацію. Марганець, калій, фосфор та магній роблять кістки міцнішими.

Допомагає від похмілля. Квашена капуста містить янтарну кислоту, яка допомагає знешкодити результати похмілля — шкідливий ацетальдегід та різні солі. Пам’ятайте, щоб насолоджуватися свіжістю продукту протягом тривалого часу, важливо знати, як правильно зберігати капусту.

Чим корисна квашена капуста для жінок

Квашена капуста — незамінний помічник для жінок. Вона допомагає зберегти здоров’я під час вагітності та полегшує перебіг менопаузи. Крім того, квашена капуста — це природний косметичний засіб. Вона зменшує запалення шкіри, прискорює загоєння ран і бореться зі зморшками. Нікотинова кислота, що міститься в капусті, зміцнює волосся і нігті, роблячи їх більш здоровими та красивими.

Чим корисна квашена капуста для чоловіків

Квашена капуста допомагає чоловікам бути здоровими і збільшує чоловічу силу. Її сік ефективно знімає наслідки вживання алкоголю, полегшуючи головний біль і загальний дискомфорт, оскільки прискорює розклад спирту в організмі і виводить його.

Чим шкідлива квашена капуста

Квашена капуста, незважаючи на свою популярність, має ряд протипоказань. По-перше, високий вміст солі може спровокувати затримку рідини в організмі, підвищити тиск та збільшити навантаження на нирки, серце. Крім того, велика кількість гістаміну робить її потенційним алергеном.

Продукти бродіння, зокрема молочна та оцтова кислоти, в поєднанні з клітковиною, можуть посилювати газоутворення. Також, квашену капусту не рекомендують жінкам, що годують груддю, через ризик колік у немовлят.

Людям з підвищеною кислотністю шлунку, проблемами з підшлунковою залозою, гастритом, виразкою шлунку, нирковою недостатністю та захворюваннями жовчного міхура слід обмежити її споживання, оскільки вона може погіршити перебіг цих захворювань. Зловживання квашеною капустою може призвести до діареї.

Раніше ми розповідали, як квашена капуста піклується про ваше серце, адже улюблена багатьма страва також може стати чудовим союзником у боротьбі з серцево-судинними захворюваннями.

Читати статті на тему

2024.11.27 14:27
Рекомендації

Зберігаємо смак і текстуру: як правильно заморожувати та розморожувати десерти

Хочете зберегти смак улюбленого десерту надовго? Дізнайтеся, як правильно заморозити та розморозити свої ласощі, щоб вони не втратили ні краплі своєї чарівності
2024.11.27 13:38
Рекомендації

Небезпечні інгредієнти: з яких грибів не можна варити суп

Багато хто навіть не здогадується, що деякі їстівні гриби можуть таїти в собі небезпеку і перетворити улюблену страву на причину отруєння. Розповідаємо, які гриби категорично не підходять для приготування супів і чому
2024.11.27 12:30
Рекомендації

Як швидко почистити креветки без зайвої мороки

Чищення креветок — мистецтво, яке можна засвоїти за лічені хвилини. Відкрийте для себе прості та ефективні способи, як очистити креветки без зайвих зусиль та отримати ідеальний результат
2024.11.27 11:30
Рекомендації

Куркума для фігури: чи можна схуднути за допомогою цієї спеції

Ця спеція стала справжнім трендом серед тих, хто прагне схуднути. Але чи виправдовує вона свою репутацію? Розкриваємо всі секрети куркуми та її вплив на фігуру
2024.11.26 17:31
Рекомендації

Здоров’я в кожній краплі: як легко приготувати кокосове молоко вдома

Приготувати кокосове молоко самостійно простіше, ніж ви думаєте! Розповімо покроково, як це зробити, а також поділимося корисними порадами та рецептами