Риба — це не лише джерело корисних речовин, але й інгредієнт для безлічі смачних страв. Проте, чистка риби може здатися клопіткою справою: луска розлітається по всій кухні, може подряпати руки або застрягти під нігтями.
Не хвилюйтесь! Існує два простих лайфхаки, які допоможуть вам швидко і безпечно почистити рибу від луски.
1. Столова ложка замість ножа
Замість ножа використовуйте столову ложку. З її допомогою ви зможете зчищати луску від хвоста до голови швидкими рухами, не ризикуючи подряпати себе. Завдяки загнутій формі ложки, вся луска буде збиратися в ній.
2. Металева лопатка для взуття
Цей метод схожий на попередній. Візьміть чисту металеву лопатку для взуття, підчепіть луску біля хвоста риби та проведіть ребром лопатки до голови. Луска буде залишатися в лопатці. Вам лише залишиться почистити черево та плавники.
Переваги цих методів:
Швидкість: ви можете почистити рибу значно швидше, ніж традиційним способом.
Безпека: ризик подряпати себе лускою або ножем значно знижується.
Чистота: луска не розлітається по кухні.
Щоб луска знімалася ще легше, ошпарьте рибу окропом перед чищенням. Для чищення риби з товстою лускою, наприклад, коропа, можна використовувати спеціальний ніж для чистки риби.
Який вид риби найлегше чистити
Найлегше чистити рибу з дрібною лускою, яка легко знімається. До такої риби належать, наприклад, щука, окунь, судак, лосось.
Який вид риби найважче чистити
Найважче чистити рибу з товстою лускою, яка щільно прилягає до шкіри. До такої риби належать, наприклад, лящ, карась, сом.
Як правильно чистити рибу
Рибу чистять від хвоста до голови. Спочатку потрібно видалити плавники, потім зчистити луску. Після цього розрізати черево і видалити нутрощі.
Спробуйте ці лайфхаки, і ви більше ніколи не будете боятися чистити рибу! А щоб придбати улюблений продукт за найкращою ціною, радимо переглянути акції на свіжу та заморожену рибу в українських супермаркетах.