Втратять смак та користь: що не можна зберігати в холодильнику

За звичкою ви можете зберігати деякі продукти в холодильнику, проте це шкодить їм і впливає на отримання задоволення від їх споживання

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Холодильник здається ідеальним місцем для зберігання продуктів, адже там прохолодно, сухо та немає впливу сонячного світла. Проте це стосується не всього, і особливо обережними потрібно бути зі зберіганням фруктів та овочів. Редактори GoToShop зібрали перелік продуктів, які не можна класти в холодильник, якщо ви не хочете, щоб вони втратили свої смакові якості та всю користь.

Фрукти та овочі з тонкою шкіркою та кісточкою

Сюди належать помідори, персики, сливи, нектарини, черешні тощо. Під час зберігання в холодильнику вони змінюють структуру, втрачають смак та аромат. Ці фрукти та овочі краще зберігати на кухонних полицях за кімнатної температури.

Авокадо

Особливо це стосується недозрілого фрукта. Його дозрівання в холодильнику сповільниться і він може зіпсуватися. Краще авокадо зберігати в сухому та темному місці. Щоб прискорити дозрівання, можна покласти поруч яблуко. Розрізане авокадо допустимо зберігати в холодильнику протягом декількох днів у плівці, інакше воно почне чорніти та псуватися.

Цибуля і часник

Цибулю і часник найкраще зберігати у прохолодному, темному та сухому місці, але не в холодильнику. Щоб продовжити їх термін зберігання використовуйте не поліетиленові пакетики, а паперові, так овочі будуть краще дихати.

Картопля

Картоплю, а також батат, краще не зберігати в холодильнику. Найкраще крохмалистим овочам буде у сухості без джерел світла. Також важливо стежити, щоб картопля не встигла прорости, бо тоді в ній заведуться небезпечні для здоров’я сполуки.

Диня

Якщо диню зберігати в холодильнику, то вона стане менш соковитою. Але якщо так сталося, що вдома занадто спекотно і ви не встигли зʼїсти фрукт протягом декількох годин, то її можна поставити у холодильник. Проте у такому разі перед подачею потримайте диню при кімнатній температурі — так вона нагріється та стане смачнішою.

Фрукти та овочі, які мають тривалий термін зберігання

Також не варто зберігати в холодильнику кукурудзу, гарбуз чи яблука. Але це стосується більше економії простору. Ці фрукти та овочі чудово себе почуватимуть та зберігатимуться тривалий час і на кухонних полицях. А місце в холодильнику краще віддати продуктам, що здатні псуватися набагато швидше.

Порівнюйте ціни на фрукти та овочі та обирайте найвигідніший та найсмачніший варіант для себе.

Читати статті на тему

2024.11.25 12:28
Як зберігати продукти

Петрушка на зиму: прості способи заготівлі

Мрієте про свіжу зелень у кожній страві навіть взимку? Розповімо про найефективніші способи заготівлі петрушки, які здивують вас своєю простотою та результатом
2024.11.25 10:29
Як зберігати продукти

Медовий десерт з хурми: вітамінний заряд на зиму

Хурма — сонячний подарунок осені. Дізнайтеся, як перетворити цей фрукт на смачне і корисне варення, яке стане чудовим доповненням до вашого зимового столу
2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи