Втратять смак та користь: що не можна зберігати в холодильнику

За звичкою ви можете зберігати деякі продукти в холодильнику, проте це шкодить їм і впливає на отримання задоволення від їх споживання

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Холодильник здається ідеальним місцем для зберігання продуктів, адже там прохолодно, сухо та немає впливу сонячного світла. Проте це стосується не всього, і особливо обережними потрібно бути зі зберіганням фруктів та овочів. Редактори GoToShop зібрали перелік продуктів, які не можна класти в холодильник, якщо ви не хочете, щоб вони втратили свої смакові якості та всю користь.

Фрукти та овочі з тонкою шкіркою та кісточкою

Сюди належать помідори, персики, сливи, нектарини, черешні тощо. Під час зберігання в холодильнику вони змінюють структуру, втрачають смак та аромат. Ці фрукти та овочі краще зберігати на кухонних полицях за кімнатної температури.

Авокадо

Особливо це стосується недозрілого фрукта. Його дозрівання в холодильнику сповільниться і він може зіпсуватися. Краще авокадо зберігати в сухому та темному місці. Щоб прискорити дозрівання, можна покласти поруч яблуко. Розрізане авокадо допустимо зберігати в холодильнику протягом декількох днів у плівці, інакше воно почне чорніти та псуватися.

Цибуля і часник

Цибулю і часник найкраще зберігати у прохолодному, темному та сухому місці, але не в холодильнику. Щоб продовжити їх термін зберігання використовуйте не поліетиленові пакетики, а паперові, так овочі будуть краще дихати.

Картопля

Картоплю, а також батат, краще не зберігати в холодильнику. Найкраще крохмалистим овочам буде у сухості без джерел світла. Також важливо стежити, щоб картопля не встигла прорости, бо тоді в ній заведуться небезпечні для здоров’я сполуки.

Диня

Якщо диню зберігати в холодильнику, то вона стане менш соковитою. Але якщо так сталося, що вдома занадто спекотно і ви не встигли зʼїсти фрукт протягом декількох годин, то її можна поставити у холодильник. Проте у такому разі перед подачею потримайте диню при кімнатній температурі — так вона нагріється та стане смачнішою.

Фрукти та овочі, які мають тривалий термін зберігання

Також не варто зберігати в холодильнику кукурудзу, гарбуз чи яблука. Але це стосується більше економії простору. Ці фрукти та овочі чудово себе почуватимуть та зберігатимуться тривалий час і на кухонних полицях. А місце в холодильнику краще віддати продуктам, що здатні псуватися набагато швидше.

Порівнюйте ціни на фрукти та овочі та обирайте найвигідніший та найсмачніший варіант для себе.

Читати статті на тему

2024.09.06 16:27
Як зберігати продукти

Квашені яблука на зиму: смачна та корисна заготівля

Квашені яблука — справжнє джерело вітамінів та пробіотиків. Дізнайтеся більше про користь квашених яблук, секрети їх приготування та різноманітні способи використання в кулінарії
2024.09.06 15:25
Як зберігати продукти

Солимо гриби на зиму: українські традиції збереження смаку

Соління грибів — давня українська традиція. Розповімо про найпопулярніші способи засолювання грибів, секрети смачних маринадів та як правильно зберігати грибні заготовки
2024.09.06 14:31
Як зберігати продукти

Смачна ікра з баклажанів: заготовка для всієї родини

Ікра з баклажанів — це не лише смачна закуска, а й джерело вітамінів і мінералів. Ми поділимося простим рецептом і розповімо, чому варто включити її до свого зимового меню
2024.09.06 10:22
Як зберігати продукти

Готуємо варення з гарбуза: солодкий рецепт для осіннього настрою

Осінній гарбуз — справжній подарунок природи. З нього можна приготувати безліч смачних страв, але особливе місце займає саме варення. Ділимося простим рецептом, який дозволить вам насолоджуватись солодким смаком осені протягом всієї зими
2024.09.05 16:26
Як зберігати продукти

Кетчуп на зиму: смачний, домашній і без зайвих клопотів

Бажаєте порадувати себе та близьких смачним і натуральним продуктом? Цей рецепт домашнього кетчупу допоможе вам приготувати ароматний соус на зиму без зайвих клопотів