Як вибрати смачний і якісний редис на ринку без нітратів

Сезон редису от-от набере обертів. Розповідаємо, як не помилитися у його виборі

Як вибрати смачний і якісний редис на ринку без нітратів
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Редис є популярним коренеплодом і повсюдно вирощується в Україні. Він не просто має яскравий смак, а й багатий на всілякі вітаміни і макроелементи, такі як калій, фосфор, магній і залізо. Редис допомагає зміцнити імунітет, нормалізує артеріальний тиск і роботу шлунка, підтримує нервову систему, здорову вагу і знижує ризик онкологічних захворювань. Звісно, все це за умови, що редис свіжий і не містить нітратів. Редактори GoToShop підготували для вас рекомендації, як вибрати смачний і якісний редис на ринку без нітратів.

Подивіться на зовнішній вигляд

Уважно огляньте редис під час купівлі. Уникайте плодів, у яких є темні плями на поверхні або ознаки пошкоджень. Зверніть увагу на колір: якісний редис має бути яскравим і рівномірно забарвленим. Не купуйте занадто бліді або жовтуваті екземпляри.

Оцініть текстуру

Редис має бути твердим і щільним на дотик, без м’яких або гнилих ділянок. Уникайте редису із занадто шорсткою поверхнею, це може бути ознакою старості.

Перевірте листя

Якщо редис усе ще з листям, то оцініть і його стан. Воно має бути свіжим, зеленим і без ознак в’янення.

Понюхайте редис

Понюхайте редис — його запах має бути свіжим і приємним. Якщо редис має гіркий або неприємний запах, або не пахне зовсім, то краще його не купувати.

Запитайте у продавця

Поговоріть із продавцем і дізнайтеся про походження цього редису. Запитайте про способи його вирощування та обробки. Купуйте редис у тих продавців, магазинів або брендів, яким ви довіряєте.

Обирайте органічний редис

Зазвичай органічні продукти коштують дорожче, але якщо питання безпеки та здоров’я для вас принципове, то обирайте редиску з позначкою «еко» або «біо». Такі продукти вирощуються без хімічних добрив і проходять спеціальну сертифікацію.

Пам’ятайте про сезонність

Найкраще і найбезпечніше купувати редиску в сезон її природного дозрівання (здебільшого, це з квітня по липень). У цей час редис смачніший, якісніший і дешевший. До того ж імовірність використання нітратів і хімічних добрив знижується в рази.

Зазначимо, що нітрати можуть бути присутніми в редисці, під час вирощування якої у великих кількостях використовували хімічні добрива і пестициди. Вибираючи продукти на ринку, намагайтеся дотримуватися перерахованих вище порад. Купуйте редис у перевірених продавців або в магазинах з хорошим контролем якості. А дізнатися ціни на редис у вашому регіоні ви можете за допомогою сервісу GoToShop. Також дізнавайтеся актуальні акції на редис у супермаркетах вашого міста.

Читати статті на тему

2024.07.26 10:02
Як обирати продукти

Що подати до шампанського: закуски, які готуються миттєво

Дізнайтеся, як вибрати ідеальні закуски до шампанського, щоб підкреслити смак і аромат цього святкового напою та створити незабутню атмосферу
2024.07.24 13:04
Як обирати продукти

Оцет для консервації: як не помилитися з вибором

Розповідаємо, як правильно вибрати оцет для консервації, щоб ваші заготівлі були смачними та безпечними
2024.07.19 14:08
Як обирати продукти

Як обрати ідеальне поєднання: з чим їсти арахісову пасту

Розповідаємо про арахісову пасту: її користь, секрети вибору, незвичайні поєднання смаків та прості, але смачні рецепти
2024.07.17 14:53
Як обирати продукти

Яловичина чи телятина: яке м’ясо обрати

Розповідаємо, чим відрізняються яловичина та телятина за смаком, текстурою, ціною, користю та до яких страв вони підходять, щоб допомогти вам зробити правильний вибір
2024.07.17 12:19
Як обирати продукти

Схуднення без голоду: секрети раціону від тренера

Секрети харчування, які допоможуть схуднути без шкоди для здоров’я та без відчуття голоду, включаючи продукти, які можна їсти без обмежень