Великдень вже близько, а це значить, що час пекти паски! Але що робити, якщо випічка не завжди виходить ідеальною? Не засмучуйтесь! У цій статті ми розглянемо 5 найпоширеніших помилок під час випікання пасок та розповімо, як їх уникнути.
1. Паска пригорає
Розігрійте духовку до 170°C перед тим, як ставити туди паски. Змастіть форму для випічки вершковим маслом та застеліть дно пергаментом. Накрийте верх паски фольгою або вологим пергаментом, якщо вона починає підгорати. Зменшіть температуру випікання на 20°C.
2. Паска не пропеклась всередині
Дотримуйтесь часу випікання: 30 хвилин для пасок до 1 кг, 45 хвилин — для 1 кг, 1 година — для 1,5 кг, 1,5 години — для 2 кг. Перевірте готовність, вставивши в тісто лучинку. Якщо вона суха після випікання, паска готова. Використовуйте спеціальні форми — роз'ємні форми для пасок з пергаментом та маслом гарантують легке виймання готової випічки. Дайте пасці охолонути в формі, перш ніж її діставати.
3. Тісто не підходить або падає
Забезпечте оптимальну температуру: 25°C — ідеально для підйому тіста. Знайдіть затишне місце, адже тісто не любить протягів та шуму. Використовуйте інгредієнти кімнатної температури і не відкривайте духовку під час випікання, щоб паска не опала.
4. Паска не «повітряна»
Просійте борошно — це збагатить тісто киснем. Довго вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Також ви можете додати трохи алкоголю при замішуванні, адже коньяк або ром зроблять паску «легшою».
5. Не застигає глазур
Охолодіть білок в морозильній камері 5-10 хвилин. Збивайте його міксером поступово збільшуючи швидкість, до зникнення бульбашок. Цукрову пудру слід додавати потроху, після чого влийте трохи лимонної кислоти для блиску. Наносити глазур необхідно на ще гарячі паски.
Додаткові поради:
Використовуйте якісні продукти: свіжі яйця, вершкове масло, борошно вищого гатунку.
Дотримуйтесь рецепту чітко, не міняйте пропорції інгредієнтів.
Дайте тісту час піднятися: не поспішайте ставити його в духовку.
Не перевантажуйте тісто борошном: воно має бути м’яким та еластичним.
Випікайте паски при стабільній температурі.
Не перевіряйте готовність паски занадто часто, щоб не випускати гаряче повітря з духовки.
Готову паску можна прикрасити посипкою, цукатами, горіхами.
Тепер ви, озброєні цими секретами та порадами, обов’язково спечете ідеальні великодні паски, які не тільки тішитимуть око своєю красою, а й вразять усіх неймовірним смаком і ароматом. Хай ваша паска стане окрасою святкового столу та символом родинного затишку! А щоб придбати необхідні продукти для великоднього столу за вигідними цінами, радимо скористатися сервісом порівняння цін GoToShop.