Що робити з паскою після Великодня: 5 незвичайних ідей

Не викидайте паску, що залишилася після Великодня, а подаруйте їй друге життя, приготувавши з неї смачні та оригінальні страви

Що робити з паскою після Великодня: 5 незвичайних ідей
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Великдень позаду, а на столі ще лежать шматочки освяченої паски? Не поспішайте викидати! Існує багато способів дати їй друге життя, не порушуючи традицій.

Чому не можна викидати паску

Згідно з народними повір’ями, освячена паска володіє особливою благодаттю, тому викидати її — гріх. Її слід з'їсти або використати з повагою.

Що робити з залишками

Зробити сухарі. Наріжте паску кубиками, розкладіть на деку й підсушіть у духовці при 100°C. Використовуйте сухарі для панірування, додавайте до салатів або їжте з чаєм.

Приготувати десерт. Залийте шматочки паски йогуртом, варенням, згущеним молоком або кремом. Додайте ягоди, горіхи, тертий шоколад. Відправте в холодильник, щоб паска просочилася, й насолоджуйтесь смачним десертом.

Використати як основу для торта. Подрібніть паску в крихту, змішайте з вершковим маслом, викладіть у форму й запечіть 10-12 хвилин при 180°C. Ця основа чудово підходить для чизкейків, пирогів з варенням або кремом.

Зробити пудинг. Замочіть шматочки паски в молоці, подрібніть блендером, додайте яйця, цукор, родзинки, ваніль. Запікайте в духовці до готовності.

Холодний десерт. Подрібніть паску, змішайте з вершками, цукром, ваніллю. Заморозьте у формочках або контейнері.

Кльоцки. З паски, сиру, яєць та борошна замісіть тісто, зліпіть кльоцки й відваріть у киплячій воді. Подавайте з вершковим маслом, сметаною, варенням.

Пасхальний рулет. З паски, сиру, родзинок, горіхів та цукатів зробіть начинку. Загорніть її в тісто, змастіть яйцем й запечіть.

Пиріжки. З паски та сиру, або з паски та м’яса, грибів, капусти — зробіть начинку й наліпіть пиріжки.

Щоб паска довше зберігалася, загорніть її в чисту лляну серветку й покладіть у паперовий пакет. Зберігайте в прохолодному місці. Якщо паска трохи підсохла, її можна освіжити, збризкавши молоком або йогуртом. Також з паски можна зробити домашній квас.

З паски можна приготувати безліч смачних та цікавих страв, давши їй друге життя, не порушуючи традицій. Нехай на вашому столі завжди буде їжа, а в душі — мир та злагода! А щоб придбати необхідні продукти для смачних домашніх страв за вигідними цінами, радимо скористатися сервісом порівняння цін GoToShop.

Читати статті на тему

2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо
2024.05.17 17:19
Рекомендації

Риба без луски: прості лайфхаки для швидкого та легкого чищення

Чистка риби без проблем за кілька хвилин: прості та дієві способи, які перетворять чищення риби на рутинну справу
2024.05.17 16:26
Рекомендації

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Ділимося секретами користі гарбузового насіння та пропонуємо 5 простих способів включити їх у ваш раціон, щоб покращити самопочуття
2024.05.17 13:40
Рекомендації

Секрет наваристого та ароматного українського борщу: як зберегти колір та смак

Розкриваємо секрети ідеального борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною
2024.05.17 12:11
Рекомендації

Пʼять причин їсти вівсянку щодня

Виявляється, вівсянка корисніша, ніж ми думали. Розповідаємо все, що ви могли не знати про неї