Секрети хрусткої піци: як розігріти залишки без мікрохвильовки

Дізнайтеся, як розігріти піцу, щоб вона знову стала хрусткою та апетитною, не використовуючи мікрохвильовку

Секрети хрусткої піци: як розігріти залишки без мікрохвильовки
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Всім знайоме те приємне відчуття, коли знаходиш в холодильнику шматочки піци, що залишилися з вечора. Але як же зробити їх знову гарячими та апетитними? Звичайно, розігрів в духовці — це класика, але що робити, коли хочеться швидше?

Сковорідка — ваш кращий друг!

Коли мова заходить про розігрів піци, забудьте про мікрохвильовку! Вашим кращим другом у цій справі стане сковорода. Просто розігрійте її на середньому вогні, покладіть шматочки піци, накрийте кришкою (або фольгою) і зачекайте 6-8 хвилин (або трохи більше для газової плити). Вуаля! Хрустка, апетитна піца, як ніби щойно з печі, знову готова радувати вас своїм чудовим смаком.

Чому цей метод працює

Накриття піци під час розігріву затримує пару, роблячи верх м’яким і розплавляючи сир. А сковорода дає хрустку скоринку.

Яку сковороду використовувати

  • Чавунна — рівномірно розподіляє тепло, але довше нагрівається.

  • З антипригарним покриттям — швидко нагрівається і легко миється.

Інші способи розігріву піци

  • Духовка

Ваша помічниця, якщо ви маєте час або хочете розігріти одразу багато шматочків. Просто розігрійте її до 175°C, запікайте піцу 8-10 хвилин.

  • Аерофритюрниця

Чудовий варіант для швидкого розігріву 1-2 шматочків. Встановіть температуру на 175°C, покладіть піцу в кошик, застелений пергаментом (щоб уникнути неприємностей з розплавленим сиром), і готуйте 3-5 хвилин.

  • Гриль

Подарує вам хрустку скоринку за лічені хвилини! Розігрійте гриль до середньо-високої температури, викладіть піцу на решітку, накрийте кришкою (для кращого плавлення сиру) і готуйте 4-6 хвилин.

  • Мікрохвильова піч

Не найкращий вибір для розігріву піци. Вона не дасть вам хрусткої скоринки, а скоріше зробить піцу м’якою і вологою. Проте, якщо вам потрібен швидкий варіант, ось кілька хитрощів:

  • Поставте в мікрохвильовку разом з піцою склянку води — це допоможе запобігти розмоканню.

  • Накрийте піцу вологим паперовим рушником — це забезпечить рівномірний розігрів.

Обирайте зручний для вас спосіб і насолоджуйтеся смачною, ніби щойно спеченою, піцою! А придбати усе необхідне за найкращими цінами допоможе сервіс порівняння цін Gotoshop!

Читати статті на тему

2024.09.06 11:36
Рекомендації

Груші та здоров’я: кому цей фрукт може нашкодити

Груші — це солодкий і соковитий фрукт, багатий на вітаміни та мінерали. Однак, не всім вони корисні: дізнайтеся, які захворювання можуть бути протипоказаннями до вживання груш
2024.09.05 11:28
Рекомендації

Осіннє різноманіття: калорійність та харчова цінність фруктів

Осінь — пора смачних та корисних фруктів. Розповідаємо про калорійність, вміст вітамінів та мінералів різних осінніх дарів, а також, як різні фрукти впливають на наше здоров’я
2024.09.05 10:26
Рекомендації

Як снідати правильно та корисно: поради дієтологів

Дізнайтеся, який сніданок дієтологи вважають одним з найкращих варіантів для початку дня, та які продукти варто виключити з ранку для збереження здоров’я
2024.09.04 14:21
Рекомендації

Продукти, які обманюють шлунок: чому ми постійно хочемо їсти

Які продукти обманюють наш організм і провокують постійне бажання їсти — розкриваємо секрети харчування, які допоможуть вам контролювати апетит і досягти бажаної ваги
2024.09.04 10:19
Рекомендації

Яблучний оцет: чи варто додавати його в свій раціон

Яблучний оцет — продукт з багатим складом і різноманітними властивостями. Розповідаємо про позитивні та негативні аспекти його вживання, а також надаємо практичні рекомендації щодо його використання