Рослинна олія присутня на кожній кухні, адже використовується для безлічі страв. Вона стає доповненням салатів, використовується для смаження чи запікання та навіть для випічки. Смак ваших страв залежить від того, наскільки якісну олію ви оберете. Адже неякісний продукт може горіти під час смаження чи давати неприємний післясмак та запах салатам. Редактори GoToShop розкажуть, на які пункти на етикетці рослинної олії потрібно звернути увагу, щоб не помилитися з вибором у магазині.
Без ГМО
Ця позначка на етикетці товару означає, що продукт не є генетично модифікованим, не містить у складі трансгенних компонентів або їх вміст складає менш ніж 0,9%. Тому під час вибору рослинної олії в першу чергу потрібно звернути увагу, чи має вона маркування «Без ГМО».
Особливо це важливо для літніх людей. Адже вживання продуктів з ГМО здатне загострити алергічні захворювання, порушити обмін речовин, може зʼявитися стійкість мікрофлори до антибіотиків, а також віддалений канцерогенний, тератогенний та мутагенний ефекти внаслідок безпосередньої дії трансгенних білків.
Відсутність холестерину та натрію
Якісні олії не мають у своєму складі холестерин та натрій. Також уважно прочитайте увесь склад. Саме якісний продукт має містити багато вітаміну Е та жирів.
Технологія віджиму
Якість олії також залежить від технології віджиму, яка застосовується для її виготовлення. Зараз на полицях супермаркетів зустрічаються здебільшого рослинні олії двох видів технологій виробництва: екстрагування та віджиму. Найкорисніша олія — олія, яка виготовляється саме другим методом.
Також для більшої користі організму від рослинної олії нагадаємо про важливість споживання різних видів — не лише соняшникової чи оливкової. Також, якщо ви використовуєте олію для смаження, вона принесе більше користі, якщо ви спочатку нагрієте сковороду, а потім додасте туди холодну олію.
Щоб обрати продукт не лише якісний, а й вигідний, варто ознайомитися з актуальними акціями на рослинну олію та знайти найкращу пропозицію.