Гречана крупа належить до базових продуктів українців. Вона доступна за ціною, з неї можна приготувати гарнір або додати до супу, а ще вона дуже корисна для організму, здатна розганяти метаболізм і прискорювати синтез білків, жирів і вуглеводів та містить майже повний профіль амінокислот.
Проте під час вибору гречки ми рідко звертаємо увагу на щось окрім обсягу упаковки та ціни. А даремно, адже гречка може бути вітчизняного виробництва або імпортна, і від цього залежатиме її користь та смак. Сьогодні редактори GoToShop дослідили різницю між українською та китайською гречкою та розкажуть, яку краще обирати.
Китайська гречка — користь чи шкода
Виявляється, китайська гречка може завдати деякої шкоди вашому організму, а саме:
вона має низький вміст корисних речовин;
у ній присутні пестициди. І якщо українські виробники теж можуть їх застосовувати під час вирощування рослини, у Китаї це відбувається в набагато більших масштабах;
у крупі може бути цвіль. Оскільки зерно живий організм, який дихає і виділяє вологу, тому служить гарним середовищем для поширення плісняви. А оскільки гречка з Китаю проходить величезний шлях, проходячи багато різних складів, в яких можуть не дотримуватися умов зберігання. Тому у китайської гречки більше шансів стати осередком розвитку цвілі.
Як визначити китайську гречку у магазині
Якщо ви визначилися, що не хочете споживати китайську гречку, потрібно розпізнати її в магазині. Для цього придивіться до декількох моментів:
Китайська гречка невелика за розміром.
Вона має темніший відтінок. Адже в Україні гречка обсмажується один раз, а в Китаї — двічі.
Форма: китайська крупа має округлу форму, вітчизняні зерна — більш гострі.
Різниця в ціні. Китайська гречка може бути дешевша у 2, а то і 3 рази за вітчизняну.
Також гречану крупу із Китаю можна визначити, приготувавши її. Так, вітчизняна гречка готується довше, але набагато краще набухає та збільшується в розмірі. Також вона стає більш світлішою у приготованому вигляді, а китайська — залишається темною.
Кашу з української гречаною крупи можна їсти і без масла, а китайська стає сухою. Ну і найголовніше — смак. Китайська гречка трохи гірчить і має смажений присмак.
Щоб обрати справді смачну крупу за вигідною ціною, рекомендуємо ознайомитися з актуальними акціями на гречку.