Ідеальні сирники: як обрати кисломолочний сир для страви

Щоб сирники мали правильну консистенцію, потрібно обрати правильний сир та дотримуватися порад у приготуванні

Ідеальні сирники: як обрати кисломолочний сир для страви
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Сирники — один із найулюбленіших сніданків. Вони мають ніжну структуру, солодкий смак і разом з тим корисні для організму й дають заряд енергії на старті дня. Ключовим інгредієнтом цієї страви є кисломолочний сир, саме від його якості залежить кінцевий результат приготування. Сьогодні редактори GoToShop розкажуть, на що потрібно звернути увагу під час вибору сиру, щоб ваші сирники були ідеальними та їх споживання принесло вам гастрономічну насолоду.

Як обрати сир для сирників

Готові сирники, а саме їх смак та консистенція залежать від ключового інгредієнта — сиру. Тож під час його вибору потрібно звернути увагу на такі аспекти:

Вологість. Якщо обрати занадто вологий кисломолочний сир, вам доведеться додавати багато борошна, щоб отримати необхідну консистенцію тіста. Смак і текстура такого сирника буде грубуватими та борошнистими. Тому краще обирайте для сирників більш сухий кисломолочний сир.

Жирність. Вона також впливає на консистенцію сирників. Якщо обрати занадто жирний сир (понад 20%), то страва буде розтікатися на сковороді. Для сирників ідеально підходить сир жирністю 5-18%.

Читайте також:

Якщо обрати знежирений, маса матиме потрібну вам консистенцію, але смак буде не найкращим. Та і користі такі сирники принесуть мало. Оскільки при знежиренні продукту з нього разом із жиром йдуть і корисні властивості та елементи.

Домашній чи магазинний сир? Домашній чи фермерський сир більш вологий, аніж магазинний. Також такий сир має вищу жирність. Тому для сирників краще все ж обирати варіанти з магазину. Щоб обирати ключовий інгредієнт потрібної вологості та жирності якнайвигідніше, радимо ознайомитися з акціями на сир та знайти найвигіднішу пропозицію.

Якщо ви все ж придбали домашній кисломолочний сир, а він занадто вологий — вихід є. Зайву вологість можна зцідити. Для цього використайте декілька паперових рушників. Поклавши кульку сиру між ними, щільно притисніть руками до столу, і ви побачите, що волога йде в серветки.

Свіжість. Не менш важлива і свіжість вашого сиру для страви. Адже саме від неї найбільше залежить його користь та аромат. Якщо ви хочете «врятувати» сир, який вже почав псуватися і приготувати з нього сирники, то застерігаємо, що запах несвіжості у страві буде відчуватися.

Якщо дотримуватися цих правил під час вибору кисломолочного сиру, ваше тісто буде зручне у роботі, а страва матиме ніжний сирний смак та текстуру.

Сирники можна готувати не всі одразу, а зберегти їх у морозилці для подальшого використання. Раніше ми розповідали як заморозити сирники та як після заморожування їх краще готувати.

Читати статті на тему

2024.07.26 10:02
Як обирати продукти

Що подати до шампанського: закуски, які готуються миттєво

Дізнайтеся, як вибрати ідеальні закуски до шампанського, щоб підкреслити смак і аромат цього святкового напою та створити незабутню атмосферу
2024.07.24 13:04
Як обирати продукти

Оцет для консервації: як не помилитися з вибором

Розповідаємо, як правильно вибрати оцет для консервації, щоб ваші заготівлі були смачними та безпечними
2024.07.19 14:08
Як обирати продукти

Як обрати ідеальне поєднання: з чим їсти арахісову пасту

Розповідаємо про арахісову пасту: її користь, секрети вибору, незвичайні поєднання смаків та прості, але смачні рецепти
2024.07.17 14:53
Як обирати продукти

Яловичина чи телятина: яке м’ясо обрати

Розповідаємо, чим відрізняються яловичина та телятина за смаком, текстурою, ціною, користю та до яких страв вони підходять, щоб допомогти вам зробити правильний вибір
2024.07.17 12:19
Як обирати продукти

Схуднення без голоду: секрети раціону від тренера

Секрети харчування, які допоможуть схуднути без шкоди для здоров’я та без відчуття голоду, включаючи продукти, які можна їсти без обмежень