Ідеальні сирники: як обрати кисломолочний сир для страви

Щоб сирники мали правильну консистенцію, потрібно обрати правильний сир та дотримуватися порад у приготуванні

Ідеальні сирники: як обрати кисломолочний сир для страви
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Сирники — один із найулюбленіших сніданків. Вони мають ніжну структуру, солодкий смак і разом з тим корисні для організму й дають заряд енергії на старті дня. Ключовим інгредієнтом цієї страви є кисломолочний сир, саме від його якості залежить кінцевий результат приготування. Сьогодні редактори GoToShop розкажуть, на що потрібно звернути увагу під час вибору сиру, щоб ваші сирники були ідеальними та їх споживання принесло вам гастрономічну насолоду.

Як обрати сир для сирників

Готові сирники, а саме їх смак та консистенція залежать від ключового інгредієнта — сиру. Тож під час його вибору потрібно звернути увагу на такі аспекти:

Вологість. Якщо обрати занадто вологий кисломолочний сир, вам доведеться додавати багато борошна, щоб отримати необхідну консистенцію тіста. Смак і текстура такого сирника буде грубуватими та борошнистими. Тому краще обирайте для сирників більш сухий кисломолочний сир.

Жирність. Вона також впливає на консистенцію сирників. Якщо обрати занадто жирний сир (понад 20%), то страва буде розтікатися на сковороді. Для сирників ідеально підходить сир жирністю 5-18%.

Читайте також:

Якщо обрати знежирений, маса матиме потрібну вам консистенцію, але смак буде не найкращим. Та і користі такі сирники принесуть мало. Оскільки при знежиренні продукту з нього разом із жиром йдуть і корисні властивості та елементи.

Домашній чи магазинний сир? Домашній чи фермерський сир більш вологий, аніж магазинний. Також такий сир має вищу жирність. Тому для сирників краще все ж обирати варіанти з магазину. Щоб обирати ключовий інгредієнт потрібної вологості та жирності якнайвигідніше, радимо ознайомитися з акціями на сир та знайти найвигіднішу пропозицію.

Якщо ви все ж придбали домашній кисломолочний сир, а він занадто вологий — вихід є. Зайву вологість можна зцідити. Для цього використайте декілька паперових рушників. Поклавши кульку сиру між ними, щільно притисніть руками до столу, і ви побачите, що волога йде в серветки.

Свіжість. Не менш важлива і свіжість вашого сиру для страви. Адже саме від неї найбільше залежить його користь та аромат. Якщо ви хочете «врятувати» сир, який вже почав псуватися і приготувати з нього сирники, то застерігаємо, що запах несвіжості у страві буде відчуватися.

Якщо дотримуватися цих правил під час вибору кисломолочного сиру, ваше тісто буде зручне у роботі, а страва матиме ніжний сирний смак та текстуру.

Сирники можна готувати не всі одразу, а зберегти їх у морозилці для подальшого використання. Раніше ми розповідали як заморозити сирники та як після заморожування їх краще готувати.

Читати статті на тему

2024.06.18 09:52
Як обирати продукти

Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати

Кожен фрукт та овоч має свій сезон дозрівання, і саме в цей період їх найкраще обирати для свого раціону
2024.06.17 15:25
Як обирати продукти

Користь і шкода малини: кому в сезон потрібно споживати цю ягоду

Багато на корисні властивості малина зарядить вас вітамінами на весь рік, проте є ті, кому вона протипоказана
2024.06.13 13:20
Як обирати продукти

Світло в темряві: які свічки підходять для оселі під час відключень

Які свічки обрати на випадок відключень: поради з вибору екологічних, безпечних та довгогорючих варіантів для освітлення оселі
2024.06.11 12:13
Як обирати продукти

День батька: що подарувати, щоб дійсно порадувати тата

Як вибрати подарунок батьку, враховуючи його інтереси, захоплення та спосіб життя
2024.06.11 09:03
Як обирати продукти

Як правильно вибрати дитячу ванночку для купання новонароджених

На які критерії звернути увагу під час вибору ванночки, щоб вона задовольнила ваші потреби