Close the fixed Barcode

Як перевірити вино содою та обрати натуральний напій

Перевірити вино на натуральність можна за допомогою соди, розповідаємо, як це зробити

Як перевірити вино содою та обрати натуральний напій
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Вино — улюблений багатьох напій, який стає доповненням вихідного дня або вечері. На полицях магазинів можна зустріч безліч варіантів цього напою: вони відрізняються сортом винограду, міцністю, солодкістю, країною походження, а також — ціною. Вважається, що бюджетні вина не можуть бути натуральними, проте це не завжди так. Редактори GoToShop зібрали поради, як перевірити вино содою на натуральність легко та без зайвих затрат

Як перевірити вино на натуральність

Якщо ви купили вино за акційною ціною, може закрастися думка, чи справді воно натуральне. Проте вино на натуральність перевірити легко в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться всього лиш сода, яка є, мабуть, на кожній кухні.

Як це працює? Виноградний крохмаль вступає в реакцію з харчовою содою і змінює колір, якщо вино натуральне.

Як перевірити червоне вино содою

Щоб перевірити червоне вино содою, насипте столову ложку її в миску та додайте трохи вина. Вам залишиться зачекати декілька хвилин, щоб відбулася реакція та спостерігати.

Якщо напій змінить колір і стане синім або світло-сірим — він натуральний. Якщо вино синтетичне і ненатуральне — його колір не зміниться.

Вам також може бути цікаво:

Розкрийте справжній смак вина за допомогою правила 20/20: поради експерта

Біле чи червоне: яке вино краще обрати

Як перевірити біле вино содою

Сенс перевірки залишається майже таким самим, як і з червоним вином. Вам необхідно налити декілька столових ложок білого вина в прозору чашку і додайте у нього трохи соди.

Помішайте ложкою або потрясіть чашку з вином. Якщо напій темніє — набуває коричнево-бежевого відтінку, значить, він натуральний і не містить барвників.

Перевірте таким способом придбану вперше пляшку або свій улюблений напій, щоб не шкодити організму. Та памʼятайте, що алкоголь не несе користі та споживати його потрібно обережно.

Раніше ми розповідали, як обрати якісне вино. Зібрали 10 ознак справжнього виноградного напою, на які потрібно звернути увагу під час покупки.

Читати статті на тему

2024.11.13 17:31
Рекомендації

Можна чи ні: вживання квашених огірків при діабеті

Чи можуть люди з цукровим діабетом включати квашені огірки до свого раціону? Ми детально розглянемо склад цього продукту та його вплив на рівень цукру в крові
2024.11.13 15:30
Рекомендації

Капуста кале: зелений суперфуд, який варто включити у свій раціон

Капуста кале — не просто модний тренд, а справжній скарб природи, який допоможе вам зберегти здоров’я та насолодитися різноманітністю смаків. Відкрийте для себе цей унікальний продукт і переконайтеся в його силі
2024.11.13 14:30
Рекомендації

Пишні оладки на кефірі: як зробити, щоб тісто не опадало

Розкриваємо секрети приготування ідеального тіста для оладок на кефірі та ділимося простим покроковим рецептом
2024.11.13 13:29
Рекомендації

Користь чи шкода часнику: скільки можна вживати, щоб не нашкодити організму

Дізнайтеся, у чому полягає користь часнику, які протипоказання він має, і як правильно його вживати, щоб отримати максимум користі та мінімізувати ризики
2024.11.13 12:30
Рекомендації

Розкриваємо глибину смаку: як правильно заварювати чай пуер

Цей особливий чай вимагає дбайливого підходу до заварювання, щоб розкрити всі відтінки аромату та смаку. Розповідаємо про тонкощі цього процесу та готуємо ідеальну чашку пуеру