Close the fixed Barcode

Як зберегти вітаміни: кращі способи приготування їжі

Розкриваємо секрети щадних методів приготування їжі, які дозволяють зберегти максимум вітамінів та мінералів, зробити ваш раціон збалансованим та смачним

Як зберегти вітаміни: кращі способи приготування їжі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Вітаміни та мінерали — це найважливіші компоненти для нашого організму, що відповідають за безліч важливих функцій. Їх дефіцит може призвести до різних проблем зі здоров’ям. На жаль, під час приготування їжі деякі з цих корисних речовин руйнуються. Як же зберегти максимум вітамінів та мінералів в продуктах харчування? Ось декілька порад.

Вибирайте щадні методи приготування

Замість варіння готуйте на пару. Цей метод дозволяє зберегти до 90% вітамінів та мінералів. Використовуйте мікрохвильову піч. При готуванні в мікрохвильовій печі продукти не контактують з водою, що мінімізує втрату водорозчинних вітамінів. Запікайте або тушкуйте при низьких температурах. Це дозволяє зберегти не лише вітаміни, але й природний смак продуктів. Смажте на грилі або на сковороді з мінімальною кількістю олії. При смаженні важливо не перегрівати продукти, щоб не знищити вітаміни.

Вас також зацікавить:

Небезпека на кухні: 6 помилок, через які ви можете отруїтися

Як приготувати корисне та смачне м’ясо: поради дієтолога

Пам’ятайте, чим довше ви готуєте їжу, тим більше вітамінів втрачається. Тому важливо дотримуватися рекомендованого часу приготування для кожного продукту.

Зберігайте продукти правильно

Вітаміни руйнуються під впливом світла, кисню та тепла. Тому важливо зберігати продукти харчування в холодному, темному місці в щільно закритих ємностях.

Нагадаємо, що придбати необхідні вам товари та продукти за вигідними цінами швидко та легко завдяки сервісу порівняння цін від GoToShop.

Додавайте овочі до страв в сирому вигляді

Багато вітамінів руйнуються під впливом високих температур. Тому корисно додавати до страв свіжі овочі та фрукти, які не піддавалися термічній обробці. Також використовуйте трави та спеції — вони не лише надають стравам смаку та аромату, але й містять корисні вітаміни та мінерали.

Дотримуючись цих простих порад, ви можете зберегти максимум користі та смаку продуктів харчування та зробити свій раціон більш здоровим і різноманітним.

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати різні продукти в холодильнику, щоб зменшити кількість харчових відходів та безпечно вживати їжу.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися