Пікантні огірки з гірчицею: заготівля на зиму, яка підкорить гурманів

Розповідаємо рецепт огірків на зиму, які поєднують в собі хрусткість зелених овочів із пікантністю гірчиці, створюючи неповторну смакову гармонію, а також даємо поради щодо приготування та зберігання маринованої закуски

Пікантні огірки з гірчицею: заготівля на зиму, яка підкорить гурманів
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Огірки з гірчицею — це не просто мариновані огірки, а справжня пікантна закуска, яка підкорить серця гурманів. Смак гірчиці чудово поєднується з хрумкістю огірків, створюючи неповторну гармонію. Цей рецепт дозволить вам насолодитися смаком літа взимку, адже маринована заготовка зберігає деяку користь огірків — своїх свіжих побратимів, зокрема вітаміни C, K, калій та магній.

Вас також зацікавить:

Солодкі огірки на зиму: рецепт, який нікого не залишить байдужим

Огірки по-фінськи: хрумкі та ароматні на всю зиму

Мариновані огірки з гірчицею: рецепт на 1 літрову банку

Інгредієнти:

  • огірки — 600 г (щільні, середнього розміру)

  • вода — 500 мл

  • оцет 9% — 90 мл

  • сіль — 1 ст. л.

  • цукор — 2 ст. л.

  • гірчиця гостра — 1 ч. л.

  • часник — 2 зубчики

  • кріп — 1 парасолька

  • перець горошком — 5 шт.

  • лавровий лист — 1 шт.

Як готувати мариновані огірки з гірчицею

  1. Підготуйте огірки: ретельно вимийте овочі таі замочіть у холодній воді на 2-3 години. Промийте банки та кришки з содою, а потім простерилізуйте на пару або в духовці протягом 10-15 хвилин.

  2. В каструлю з водою додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і доведіть до кипіння. Влийте оцет і гірчицю, добре перемішайте і зніміть з вогню.

  3. На дно кожної банки покладіть часник, кріп. Щільно укладіть огірки, залишаючи трохи місця зверху. Залийте огірки гарячим маринадом доверху.

  4. Поставте банки в каструлю з гарячою водою (вода повинна доходити до плечей банок) і стерилізуйте протягом 10-15 хвилин. Закатайте банки простерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном (якщо це потрібно) та укутайте теплою ковдрою до повного охолодження.

Смачні та хрумкі мариновані огірки з гірчицею стануть окрасою будь-якого столу. Для цього рецепту ви можете використовувати різні сорти гірчиці, наприклад, діжонську або зернову. А щоб придбати улюблену приправу за найкращою ціною, радимо переглянути актуальні акції на гірчицю в українських супермаркетах. Для кращого хрускоту огірків можна додати в маринад 1 ч. л. насіння гірчиці. Такі огірочки можна подавати як самостійну закуску або використовувати для приготування салатів, бутербродів та інших страв. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь пікантним смаком літа взимку!

Раніше ми розповідали унікальний рецепт хрустких квашених огірків на зиму з додаванням дубового листя та кореня хрону, що гарантує збереження смаку та аромату протягом усієї зими.

  • Додаткові пропозиції
    2 - 30 вересень 2024

    Сіль Origin харчова гімалайська рожева 150 г-Origin

    25.4грн
    - 16% 29.9 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Сіль морська Sea&Sun, 1 кг

    79.9грн
    - 7% 85.4 грн
  • Сіль 200г Приправка Гімалайська рожева мелена

    24.4грн
    - 18% 29.6 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу