Зимові заготівлі: простий рецепт салату з кабачків

Розповідаємо про унікальний рецепт салату з кабачків на зиму, який стане окрасою вашого столу та подарує вам незабутні літні смаки в холодні зимові дні

Зимові заготівлі: простий рецепт салату з кабачків
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо ще у розпалі, а вже час подумати про холодні дні. Саме зараз настає сезон кабачків, щедрих дарів природи, з яких можна приготувати безліч смачних страв.

Кабачки неймовірно універсальні овочі! З них можна готувати супи, рагу, оладки, мариновані кабачки на зиму і, звичайно ж, салати. Кабачки чудово поєднуються з іншими овочами, зеленню, спеціями, тому кожен рецепт салату буде мати свій неповторний смак. Сьогодні ми поділимося унікальним рецептом салату з кабачків на зиму, який неодмінно стане окрасою вашого столу.

Салат з кабачків на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків

  • 1 кг моркви

  • 500 г цибулі

  • 300 г болгарського перцю

  • 200 г томатів

  • 150 мл олії

  • 100 мл оцту 9%

  • 50 г цукру

  • 2 ст. л. солі

  • 1 пучок кропу

  • 1 пучок петрушки

Вас також зацікавить:

Як зберегти кабачки на зиму: топ незвичних рецептів

Пікантні кабачки з кетчупом чилі: гостра закуска на зиму без стерилізації

Як готувати салат з кабачків на зиму

  1. Підготуємо овочі. Правильно обираємо кабачки для консервування та нарізаємо кубиками, моркву — соломкою, цибулю — півкільцями, перець — соломкою, а помідори — кубиками. Овочі для салату краще нарізати однаковими шматочками, щоб вони готувалися рівномірно. До салату можна додати й інші овочі, наприклад, баклажани та цвітну капусту.

  2. Обсмажимо овочі: в каструлі з товстим дном розігріємо олію та обсмажимо цибулю до золотистого кольору. Додамо моркву і тушкуватимемо 5 хвилин.

  3. Відправимо до цибулі та моркви кабачки та перець, перемішаємо і тушкуватимемо 15 хвилин. Потім додамо до овочів томати, оцет, цукор та сіль, перемішаємо і тушкуватимемо ще 10 хвилин. Зелень дрібно посічемо і додамо до салату за 5 хвилин до готовності. Для більш пікантного смаку можна додати часник, імбир та гострий перець.

  4. Перед тим, як розкладати салат, необхідно банки простерилізувати. Розкладемо гаряче рагу по банках, закатаємо кришки і перевернемо догори дном. Укутаємо теплою ковдрою і залишимо до повного охолодження.

Цей салат чудово зберігається всю зиму і стане чудовою закускою до будь-якої страви. Овочеве рагу можна подавати як гарячу страву з гарніром з рису, макаронів або каші. Також його можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців та інших страв. А щоб заощадити на приготуванні салату на зиму, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів України.

Експериментуйте, додавайте свої улюблені інгредієнти та створюйте власні унікальні рецепти салату з кабачків на зиму. Цей рецепт салату з кабачків на зиму стане вашим улюбленим. Він не тільки смачний, але й простий у приготуванні. А ще це чудовий спосіб зберегти літнє тепло та насолодитися смаком кабачків в холодні зимові дні.

Раніше ми розповідали, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору.

  • Товар тижня!
    16 - 22 вересень 2024
  • Томати Varto мариновані 680 г-Varto

    59.4грн
    - 16% 69.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу