Close the fixed Barcode

Кабачки по-грузинськи на зиму: смачний та ароматний рецепт

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні з цим рецептом кабачків на зиму! Пікантні спеції та ароматні трави перетворять прості овочі на вишукану страву, яка збереже свій смак до наступного літа

Кабачки по-грузинськи на зиму: смачний та ароматний рецепт
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Грузинська кухня відома своїми насиченими та ароматними стравами, і кабачки не є винятком. Якщо ви замислились, як зберегти кабачок на зиму, зверніть увагу на цей рецепт! Кабачки по-грузинськи поєднують в собі свіжість овочів з пікантними спеціями та травами, створюючи неповторний смак, який збережеться протягом усієї зими.

Кабачки по-грузинськи на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків

  • 1 кг цибулі

  • 500 г моркви

  • 200 г томатів

  • 100 г часнику

  • 100 мл олії

  • 100 г цукру

  • 50 г солі

  • 1 ч. л. чорного меленого перцю

  • 1 ч. л. меленого коріандру

  • 1 ч. л. хмелі-сунелі

  • ½ ч. л. гострого червоного перцю (за бажанням)

  • 1 пучок свіжого кропу

  • 1 пучок свіжої петрушки

Вас також зацікавить:

Хрусткі кабачки на зиму: рецепт з гірчицею та імбиром

Зимові заготівлі: простий рецепт салату з кабачків

Як готувати кабачки по-грузинськи на зиму

  1. Кабачки, цибулю та моркву помити та очистити. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру, цибулю — дрібно нарізати, а моркву — натерти на крупній терці. Щоб обрати улюблені овочі за найкращою ціною, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів вашого міста.

  2. Помідори подрібнити блендером або протерти через сито. Часник подрібнити ножем.

  3. У каструлі з товстим дном розігріти олію. Додати цибулю та обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву та кабачки, перемішати та тушкувати на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Додати подрібнені помідори, цукор, сіль, чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі та гострий червоний перець (за бажанням). Перемішати та тушкувати ще 20-25 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Для більш насиченого смаку можна додати до кабачків по-грузинськи 1-2 лаврових листочки.

  5. Додати подрібнений часник, свіжий кріп та петрушку. Перемішати та тушкувати ще 5 хвилин. Зняти каструлю з вогню та дати трохи охолонути.

  6. Щоб ваші літні закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки. Пам’ятайте, що для цього існує 4 прості інструкції. Далі необхідно розкласти кабачки по-грузинськи по стерилізованих банках, заповнюючи їх доверху. Закупорити банки кришками та поставити стерилізуватися на водяну баню протягом 20-25 хвилин. Після стерилізації дати банкам охолонути в темному прохолодному місці.

Ці кабачки по-грузинськи можна використовувати як самостійну страву, гарнір або додавати до салатів, піц, пирогів та інших страв. Заготовку на зиму можна зберігати в прохолодному темному місці протягом 1 року.

Раніше ми розповідали секрети приготування хрустких, пікантних кабачків по-корейськи на зиму, які стануть окрасою вашого столу та збережуться до самої весни.

  • Гуртом дешевше
    7 листопада - 4 грудня 2024

    Кабачки «Повна Чаша»® кубиками 600г

    59.99грн
  • Цінотижики
    21 - 27 листопад 2024

    Гарбуз органічний, 100г

    2грн
    - 34% 3 грн
  • Читати статті на тему

    2024.11.21 12:33
    Як зберігати продукти

    Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

    Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
    2024.11.21 11:37
    Як зберігати продукти

    Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

    Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
    2024.11.20 14:42
    Як зберігати продукти

    Як правильно підготувати моркву до зберігання

    Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
    2024.11.20 11:34
    Як зберігати продукти

    Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

    Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку
    2024.11.20 10:30
    Як зберігати продукти

    Холодильник чи фруктовниця: де зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими

    Перші літні яблука такі солодкі та соковиті, проте можуть швидко псуватися. Розповідаємо, як і де зберігати яблука, щоб вони довго залишалися свіжими і ви могли ними насолоджуватися і отримувати користь