Грузинська кухня відома своїми насиченими та ароматними стравами, і кабачки не є винятком. Якщо ви замислились, як зберегти кабачок на зиму, зверніть увагу на цей рецепт! Кабачки по-грузинськи поєднують в собі свіжість овочів з пікантними спеціями та травами, створюючи неповторний смак, який збережеться протягом усієї зими.
Кабачки по-грузинськи на зиму: рецепт
Інгредієнти:
2 кг кабачків
1 кг цибулі
500 г моркви
200 г томатів
100 г часнику
100 мл олії
100 г цукру
50 г солі
1 ч. л. чорного меленого перцю
1 ч. л. меленого коріандру
1 ч. л. хмелі-сунелі
½ ч. л. гострого червоного перцю (за бажанням)
1 пучок свіжого кропу
1 пучок свіжої петрушки
Вас також зацікавить:
Хрусткі кабачки на зиму: рецепт з гірчицею та імбиром
Зимові заготівлі: простий рецепт салату з кабачків
Як готувати кабачки по-грузинськи на зиму
Кабачки, цибулю та моркву помити та очистити. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру, цибулю — дрібно нарізати, а моркву — натерти на крупній терці. Щоб обрати улюблені овочі за найкращою ціною, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів вашого міста.
Помідори подрібнити блендером або протерти через сито. Часник подрібнити ножем.
У каструлі з товстим дном розігріти олію. Додати цибулю та обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву та кабачки, перемішати та тушкувати на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Додати подрібнені помідори, цукор, сіль, чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі та гострий червоний перець (за бажанням). Перемішати та тушкувати ще 20-25 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Для більш насиченого смаку можна додати до кабачків по-грузинськи 1-2 лаврових листочки.
Додати подрібнений часник, свіжий кріп та петрушку. Перемішати та тушкувати ще 5 хвилин. Зняти каструлю з вогню та дати трохи охолонути.
Щоб ваші літні закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки. Пам’ятайте, що для цього існує 4 прості інструкції. Далі необхідно розкласти кабачки по-грузинськи по стерилізованих банках, заповнюючи їх доверху. Закупорити банки кришками та поставити стерилізуватися на водяну баню протягом 20-25 хвилин. Після стерилізації дати банкам охолонути в темному прохолодному місці.
Ці кабачки по-грузинськи можна використовувати як самостійну страву, гарнір або додавати до салатів, піц, пирогів та інших страв. Заготовку на зиму можна зберігати в прохолодному темному місці протягом 1 року.
Раніше ми розповідали секрети приготування хрустких, пікантних кабачків по-корейськи на зиму, які стануть окрасою вашого столу та збережуться до самої весни.