Кабачки по-грузинськи на зиму: смачний та ароматний рецепт

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні з цим рецептом кабачків на зиму! Пікантні спеції та ароматні трави перетворять прості овочі на вишукану страву, яка збереже свій смак до наступного літа

Кабачки по-грузинськи на зиму: смачний та ароматний рецепт
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Грузинська кухня відома своїми насиченими та ароматними стравами, і кабачки не є винятком. Якщо ви замислились, як зберегти кабачок на зиму, зверніть увагу на цей рецепт! Кабачки по-грузинськи поєднують в собі свіжість овочів з пікантними спеціями та травами, створюючи неповторний смак, який збережеться протягом усієї зими.

Кабачки по-грузинськи на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків

  • 1 кг цибулі

  • 500 г моркви

  • 200 г томатів

  • 100 г часнику

  • 100 мл олії

  • 100 г цукру

  • 50 г солі

  • 1 ч. л. чорного меленого перцю

  • 1 ч. л. меленого коріандру

  • 1 ч. л. хмелі-сунелі

  • ½ ч. л. гострого червоного перцю (за бажанням)

  • 1 пучок свіжого кропу

  • 1 пучок свіжої петрушки

Вас також зацікавить:

Хрусткі кабачки на зиму: рецепт з гірчицею та імбиром

Зимові заготівлі: простий рецепт салату з кабачків

Як готувати кабачки по-грузинськи на зиму

  1. Кабачки, цибулю та моркву помити та очистити. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру, цибулю — дрібно нарізати, а моркву — натерти на крупній терці. Щоб обрати улюблені овочі за найкращою ціною, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів вашого міста.

  2. Помідори подрібнити блендером або протерти через сито. Часник подрібнити ножем.

  3. У каструлі з товстим дном розігріти олію. Додати цибулю та обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву та кабачки, перемішати та тушкувати на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Додати подрібнені помідори, цукор, сіль, чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі та гострий червоний перець (за бажанням). Перемішати та тушкувати ще 20-25 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Для більш насиченого смаку можна додати до кабачків по-грузинськи 1-2 лаврових листочки.

  5. Додати подрібнений часник, свіжий кріп та петрушку. Перемішати та тушкувати ще 5 хвилин. Зняти каструлю з вогню та дати трохи охолонути.

  6. Щоб ваші літні закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки. Пам’ятайте, що для цього існує 4 прості інструкції. Далі необхідно розкласти кабачки по-грузинськи по стерилізованих банках, заповнюючи їх доверху. Закупорити банки кришками та поставити стерилізуватися на водяну баню протягом 20-25 хвилин. Після стерилізації дати банкам охолонути в темному прохолодному місці.

Ці кабачки по-грузинськи можна використовувати як самостійну страву, гарнір або додавати до салатів, піц, пирогів та інших страв. Заготовку на зиму можна зберігати в прохолодному темному місці протягом 1 року.

Раніше ми розповідали секрети приготування хрустких, пікантних кабачків по-корейськи на зиму, які стануть окрасою вашого столу та збережуться до самої весни.

  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Тарілка обідня Ardesto Liguria кераміка, 26 см, зелена

    119грн
    - 41% 199 грн
  • Супер акція!
    19 - 25 вересень 2024
    32.9грн
    - 27% 44.9 грн
  • Акційні пропозиції
    13 - 20 вересень 2024

    Мило Green Pharmacy Морква з олією гарбуза 100г х24

    33.3грн
    - 17% 40 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу