Мало хто може встояти перед хрусткими, ароматними малосольними огірками, які чудово доповнюють будь-яку трапезу. Існує безліч рецептів приготування малосольних огірків, але всі вони грунтуються на простих принципах: використання свіжих, якісних огірків, правильного співвідношення солі та води, а також додавання спецій та зелені за смаком.
Хрусткі, ароматні малосольні огірки — це не лише улюблена закуска багатьох, але й справжня вітамінна бомба, особливо взимку. На відміну від маринованих огірків, які потребують термічної обробки, малосольні огірки готуються за допомогою сквашування, тобто бродіння. Користь солоних огірків обумовлена наявністю молочнокислих бактерій, які утворюються в процесі сквашування та благотворно впливають на нашу травну систему.
Вас також зацікавить:
Огірки з борошном на зиму: рецепт, що здивує вас своїм смаком
Пікантна класика: готуємо огірки по-польськи
Малосольні огірки на зиму: рецепт
Інгредієнти:
1 кг огірків
1 л води
2 ст. л. солі (з гіркою)
1 пучок кропу
1 пучок петрушки
5 зубчиків часнику
1 корінь хрону
1 лавровий лист
5 горошин чорного перцю
Як готувати малосольні огірки
Для того, щоб отримати смачний результат овочевих заготовок, важливо правильно обрати огірки. Важливо використовувати якісні огірки без ознак псування, адже від цього залежить їх термін зберігання. Огірки добре помити, замочити у холодній воді на 2 години.
У каструлю з водою додати сіль, довести до кипіння.Додати спеції (кріп, петрушку, часник, хрін, лавровий лист, перець), проварити 2-3 хвилини. Зняти з вогню, дати трохи охолонути. Для кращого хрускоту огірків можна додати у розсіл 1 ст. л. горілки або 1 ч. л. сухої гірчиці. Не рекомендується використовувати йодовану сіль, адже вона може надати огіркам гіркуватий смак.
Огірки щільно укласти у банки, залити розсолом. Накрити марлею, залишити при кімнатній температурі на 2-3 дні. Після сквашування зберігати в холодильнику. Щоб заощадити, купуючи овочі для соління та маринування, радимо порівняти ціни на огірки в магазинах за допомогою сервісу GoToShop.
Приготування малосольних огірків не потребує багато часу й зусиль, а результат вас приємно здивує.Їх можна їсти як самостійну страву, додавати до салатів, вінегретів, окрошки та інших страв. Експериментуйте з різними рецептами, додавайте свої улюблені спеції та зелень, і ви обов’язково знайдете свій ідеальний рецепт хрустких, ароматних малосольних огірків. Раніше ми розповідали рецепт маринованих огірків з французькою гірчицею, який відрізняється пікантним смаком та простотою приготування, а також давали поради щодо їх кращого зберігання.