Кавун — це справжній атрибут літа. Його неповторний смак та аромат допомагають впоратися зі спекою з насолодою, не варто забувати і про користь кавуна. Але єдиний мінус — сезон кавунів нетривалий і часу насолодитися його справжнім смаком не так і багато. Проте редактори GoToShop знайшли унікальний рецепт, який допоможе приготувати квашений кавун на зиму, щоб відчути часточку літа у прохолодні дні.
Квашений кавун на зиму: рецепт
Квашені кавуни зберігають всі вітаміни та насичені солями, кислотами, харчовими волокнами та ферментами, отриманими при квашенні. Щоб ваша заготівля була вигідною, радимо ознайомитися з акціями на кавуни в супермаркетах вашого міста.
Для приготування квашеного кавуна вам знадобиться:
10 кілограмів кавуна
1 пучок хрону
1 пучок кропу
1 пучок зелені
1 перець чилі
2 голівки часнику
240 грамів солі
4 літри води
Вас також може зацікавити:
Як зберегти свіжість розрізаного кавуна: поради та хитрощі
У який час доби краще їсти кавун, щоб не нашкодити здоров’ю
Як готувати квашений кавун на зиму
Кавун розрізати кільцями впоперек і очисть від зеленої шкірки. Ширина розрізу має бути від 2 до 5 см. Розріжте кожен кружок на вісім частин. Дізнайтеся і про інші способи нарізання кавуна як для квашення, так і для красивої подачі на стіл.
На дно каструлі викладіть лист хрону, гіркий перець, дві великі очищені головки часнику. Сюди можна додавати будь-яку зелень до смаку, включно з листям вишні, смородини, винограду.
Починайте шарами викладати шматочки кавуна. Між шарами потрібно помістити гілочки дорослого кропу. У такий спосіб заповнюйте каструлю до самого верху. Зверху покладіть зелень, що залишилася, обов’язково з листям хрону, і залийте холодним розсолом. Його потрібно виготовити у пропорціях: 60 г солі на 1 літр води. Накрийте це все тарілкою, притисніть дуже легким вантажем та накрийте кришкою. Бродіння буде активним, вантаж осідатиме, рідина прибуватиме. Зайву рідину потрібно виливати.
Починаючи з п’ятого дня, можна починати куштувати страву на готовність. На п’ятий день кавуни будуть, швидше, солоні, ніж квашені. Якщо смак вам подобається, то можна сміливо ставити у холодильник чи консервувати. На 10 день кавуни будуть квашені, дуже кислі, смак має стати бочковим.
З пʼятого по десятий день залежно від смаку, який вам подобається, можна зробити заготівлі. Для цього візьміть каструлю, в якій квасився кавун, злийте розсіл та поставте його кип’ятитися.
У стерилізовані банки розкладіть квашені кавуни, залийте киплячим розсолом, накрийте стерилізованими кришками та стерилізуйте 20 хвилин. Закоркуйте банки, переверніть їх кришками донизу і закутайте ковдрою на добу, до повного остигання. Якщо є можливість зберігання у холоді, кавун можна просто розкласти по банках та зберігати у холодильнику.
Раніше ми розповідали, як вибрати стиглий кавун. Адже саме від цього вибору залежить, чи зможете ви насолодитися його смаком зараз та чи будете задоволені зимовими заготівлями.