Close the fixed Barcode

Незвична зимова заготівля: як приготувати квашений кавун

Якщо ви думаєте, що смак кавуна можна відчути тільки влітку, то дуже помиляєтеся. Підготували рецепт квашеного кавуна, який можна зберегти на зиму, щоб відчути літо в холодні вечори

Незвична зимова заготівля: як приготувати квашений кавун
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Кавун — це справжній атрибут літа. Його неповторний смак та аромат допомагають впоратися зі спекою з насолодою, не варто забувати і про користь кавуна. Але єдиний мінус — сезон кавунів нетривалий і часу насолодитися його справжнім смаком не так і багато. Проте редактори GoToShop знайшли унікальний рецепт, який допоможе приготувати квашений кавун на зиму, щоб відчути часточку літа у прохолодні дні.

Квашений кавун на зиму: рецепт

Квашені кавуни зберігають всі вітаміни та насичені солями, кислотами, харчовими волокнами та ферментами, отриманими при квашенні. Щоб ваша заготівля була вигідною, радимо ознайомитися з акціями на кавуни в супермаркетах вашого міста.

Для приготування квашеного кавуна вам знадобиться:

  • 10 кілограмів кавуна

  • 1 пучок хрону

  • 1 пучок кропу

  • 1 пучок зелені

  • 1 перець чилі

  • 2 голівки часнику

  • 240 грамів солі

  • 4 літри води

Вас також може зацікавити:

Як зберегти свіжість розрізаного кавуна: поради та хитрощі

У який час доби краще їсти кавун, щоб не нашкодити здоров’ю

Як готувати квашений кавун на зиму

  1. Кавун розрізати кільцями впоперек і очисть від зеленої шкірки. Ширина розрізу має бути від 2 до 5 см. Розріжте кожен кружок на вісім частин. Дізнайтеся і про інші способи нарізання кавуна як для квашення, так і для красивої подачі на стіл.

  2. На дно каструлі викладіть лист хрону, гіркий перець, дві великі очищені головки часнику. Сюди можна додавати будь-яку зелень до смаку, включно з листям вишні, смородини, винограду.

  3. Починайте шарами викладати шматочки кавуна. Між шарами потрібно помістити гілочки дорослого кропу. У такий спосіб заповнюйте каструлю до самого верху. Зверху покладіть зелень, що залишилася, обов’язково з листям хрону, і залийте холодним розсолом. Його потрібно виготовити у пропорціях: 60 г солі на 1 літр води. Накрийте це все тарілкою, притисніть дуже легким вантажем та накрийте кришкою. Бродіння буде активним, вантаж осідатиме, рідина прибуватиме. Зайву рідину потрібно виливати.

  4. Починаючи з п’ятого дня, можна починати куштувати страву на готовність. На п’ятий день кавуни будуть, швидше, солоні, ніж квашені. Якщо смак вам подобається, то можна сміливо ставити у холодильник чи консервувати. На 10 день кавуни будуть квашені, дуже кислі, смак має стати бочковим.

  5. З пʼятого по десятий день залежно від смаку, який вам подобається, можна зробити заготівлі. Для цього візьміть каструлю, в якій квасився кавун, злийте розсіл та поставте його кип’ятитися.

  6. У стерилізовані банки розкладіть квашені кавуни, залийте киплячим розсолом, накрийте стерилізованими кришками та стерилізуйте 20 хвилин. Закоркуйте банки, переверніть їх кришками донизу і закутайте ковдрою на добу, до повного остигання. Якщо є можливість зберігання у холоді, кавун можна просто розкласти по банках та зберігати у холодильнику.

Раніше ми розповідали, як вибрати стиглий кавун. Адже саме від цього вибору залежить, чи зможете ви насолодитися його смаком зараз та чи будете задоволені зимовими заготівлями.


  • Краща ціна!
    11 - 24 листопад 2024
  • Акції Власного імпорту
    20 листопада - 3 грудня 2024

    Напій Royal Club «Содова вода» безалкогольний газований, 0,33л

    29.99грн
    - 34% 44.99 грн
  • Вода Рео для спеціальних медичних цілей, 0.95л

    86грн
    - 15% 100.9 грн
  • Кращої ціни не знайдеш!
    31 жовтня - 30 листопада 2024

    Вода Вигода негазована 6 л-Вигода

    29.3грн
    - 31% 41.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.11.21 12:33
    Як зберігати продукти

    Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

    Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
    2024.11.21 11:37
    Як зберігати продукти

    Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

    Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
    2024.11.20 14:42
    Як зберігати продукти

    Як правильно підготувати моркву до зберігання

    Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
    2024.11.20 11:34
    Як зберігати продукти

    Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

    Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку
    2024.11.20 10:30
    Як зберігати продукти

    Холодильник чи фруктовниця: де зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими

    Перші літні яблука такі солодкі та соковиті, проте можуть швидко псуватися. Розповідаємо, як і де зберігати яблука, щоб вони довго залишалися свіжими і ви могли ними насолоджуватися і отримувати користь