Як зробити смачний томатний сік

Корисний томатний сік можна легко приготувати в домашніх умовах, особливо влітку, коли помідори доступні. Підготували перевірений рецепт, який допоможе зробити томатний сік та насолодитися його смаком

Як зробити смачний томатний сік
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Томатний сік є одним із найпопулярніших соків у світі і вживається як самостійний напій, так і як додатковий інгредієнт під час приготування коктейлів, соусів і різних страв. Також, як і томати, він багатий на вітаміни групи B, бета-каротин (провітамін А), вітаміни C, PP і E. Томатний сік знижує рівень цукру в крові, а також зміцнює стінки судин і благотворно впливає на серцево-судинну систему.

Однак варто пам’ятати, що все це стосується здебільшого натуральних томатних соків, адже в комерційних варіантах виробники часто додають зайвий цукор і консерванти, які не так позитивно діють на організм. Тому найкращий томатний сік той, що приготований самостійно вдома. Редактори GoToShop підготували для вас простий і легкий рецепт, як зробити смачний томатний сік.

Як зробити томатний сік: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів (щоб ваш сік був вигідним, купуйте томати за акційною ціною)

  • 1 невелика цибуля (за бажанням)

  • 1 морква (за бажанням)

  • сіль і чорний перець за смаком

  • цукор за бажанням (для врівноваження кислотності)

  • лимонний сік (за бажанням, для надання свіжості)

  • вода

Приготування:

Відберіть томати для соку. Вимийте їх холодною водою і видаліть стебла. Якщо помідори великі, то можете їх порізати на частини для більш рівномірного і швидкого приготування. Також за бажання можете очистити помідори від шкірки.

Якщо хочете домогтися більш насиченого і цікавого смаку, то готуйте томатний сік із додаванням цибулі та моркви. Ці овочі також підготуйте заздалегідь. Вимийте їх, почистіть і наріжте невеликими кубиками (моркву можна потерти на тертці).

Покладіть помідори в каструлю, додайте трохи води і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і дайте помідорам проваритися протягом 15-20 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

Вас також може зацікавити:

Як зберегти смак літа: рецепт абрикосового соку з м’якоттю

Буряковий сік: секрет здорового серця і зниження тиску

Якщо додаєте цибулю і моркву, то обсмажте їх разом на олії в сковороді, доти, доки вони не стануть м’якими і не набудуть золотистого кольору.

Остудіть помідори й овочі до кімнатної температури, а потім за допомогою блендера подрібніть їх до стану однорідного пюре. Процідіть отриману масу через дрібне сито або марлю, щоб видалити насіння, шкурки та великі грудочки.

Поверніть отриманий томатний сік у каструлю. За бажанням додайте сіль, чорний перець, цукор і лимонний сік для надання бажаного смаку. Регулюйте кількість цукру і спецій залежно від ваших уподобань. Постійно помішуючи, підігрійте сік на середньому вогні, щоб усі спеції в ньому добре розчинилися, але стежте за тим, щоб не довести його до кипіння.

Готово! Подавайте томатний сік гарячим або холодним, на ваш смак.

Раніше ми розповідали, як зробити сік без соковижималки. Ці способи особливо актуальні, коли літні фрукти у доступі, а електроенергія — в дефіциті.


  • Сіль 200г Приправка Гімалайська рожева мелена

    24.4грн
    - 18% 29.6 грн
  • Додаткові пропозиції
    2 - 30 вересень 2024

    Сіль Origin харчова гімалайська рожева 150 г-Origin

    25.4грн
    - 16% 29.9 грн
  • Вода 1,5л Buvette природна столова слабогазована

    13.8грн
    - 31% 19.8 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу