Close the fixed Barcode

Як зробити смачний томатний сік

Корисний томатний сік можна легко приготувати в домашніх умовах, особливо влітку, коли помідори доступні. Підготували перевірений рецепт, який допоможе зробити томатний сік та насолодитися його смаком

Як зробити смачний томатний сік
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Томатний сік є одним із найпопулярніших соків у світі і вживається як самостійний напій, так і як додатковий інгредієнт під час приготування коктейлів, соусів і різних страв. Також, як і томати, він багатий на вітаміни групи B, бета-каротин (провітамін А), вітаміни C, PP і E. Томатний сік знижує рівень цукру в крові, а також зміцнює стінки судин і благотворно впливає на серцево-судинну систему.

Однак варто пам’ятати, що все це стосується здебільшого натуральних томатних соків, адже в комерційних варіантах виробники часто додають зайвий цукор і консерванти, які не так позитивно діють на організм. Тому найкращий томатний сік той, що приготований самостійно вдома. Редактори GoToShop підготували для вас простий і легкий рецепт, як зробити смачний томатний сік.

Як зробити томатний сік: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів (щоб ваш сік був вигідним, купуйте томати за акційною ціною)

  • 1 невелика цибуля (за бажанням)

  • 1 морква (за бажанням)

  • сіль і чорний перець за смаком

  • цукор за бажанням (для врівноваження кислотності)

  • лимонний сік (за бажанням, для надання свіжості)

  • вода

Приготування:

Відберіть томати для соку. Вимийте їх холодною водою і видаліть стебла. Якщо помідори великі, то можете їх порізати на частини для більш рівномірного і швидкого приготування. Також за бажання можете очистити помідори від шкірки.

Якщо хочете домогтися більш насиченого і цікавого смаку, то готуйте томатний сік із додаванням цибулі та моркви. Ці овочі також підготуйте заздалегідь. Вимийте їх, почистіть і наріжте невеликими кубиками (моркву можна потерти на тертці).

Покладіть помідори в каструлю, додайте трохи води і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і дайте помідорам проваритися протягом 15-20 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

Вас також може зацікавити:

Як зберегти смак літа: рецепт абрикосового соку з м’якоттю

Буряковий сік: секрет здорового серця і зниження тиску

Якщо додаєте цибулю і моркву, то обсмажте їх разом на олії в сковороді, доти, доки вони не стануть м’якими і не набудуть золотистого кольору.

Остудіть помідори й овочі до кімнатної температури, а потім за допомогою блендера подрібніть їх до стану однорідного пюре. Процідіть отриману масу через дрібне сито або марлю, щоб видалити насіння, шкурки та великі грудочки.

Поверніть отриманий томатний сік у каструлю. За бажанням додайте сіль, чорний перець, цукор і лимонний сік для надання бажаного смаку. Регулюйте кількість цукру і спецій залежно від ваших уподобань. Постійно помішуючи, підігрійте сік на середньому вогні, щоб усі спеції в ньому добре розчинилися, але стежте за тим, щоб не довести його до кипіння.

Готово! Подавайте томатний сік гарячим або холодним, на ваш смак.

Раніше ми розповідали, як зробити сік без соковижималки. Ці способи особливо актуальні, коли літні фрукти у доступі, а електроенергія — в дефіциті.


  • Акційні пропозиції
    1 - 24 листопад 2024

    Вода парфумована для жінок La Rive Moon 75 мл-La Rive

    279грн
    - 31% 399 грн
  • Читати статті на тему

    2024.11.21 12:33
    Як зберігати продукти

    Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

    Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
    2024.11.21 11:37
    Як зберігати продукти

    Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

    Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
    2024.11.20 14:42
    Як зберігати продукти

    Як правильно підготувати моркву до зберігання

    Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
    2024.11.20 11:34
    Як зберігати продукти

    Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

    Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку
    2024.11.20 10:30
    Як зберігати продукти

    Холодильник чи фруктовниця: де зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими

    Перші літні яблука такі солодкі та соковиті, проте можуть швидко псуватися. Розповідаємо, як і де зберігати яблука, щоб вони довго залишалися свіжими і ви могли ними насолоджуватися і отримувати користь