Як зробити смачний томатний сік

Корисний томатний сік можна легко приготувати в домашніх умовах, особливо влітку, коли помідори доступні. Підготували перевірений рецепт, який допоможе зробити томатний сік та насолодитися його смаком

Як зробити смачний томатний сік
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Томатний сік є одним із найпопулярніших соків у світі і вживається як самостійний напій, так і як додатковий інгредієнт під час приготування коктейлів, соусів і різних страв. Також, як і томати, він багатий на вітаміни групи B, бета-каротин (провітамін А), вітаміни C, PP і E. Томатний сік знижує рівень цукру в крові, а також зміцнює стінки судин і благотворно впливає на серцево-судинну систему.

Однак варто пам’ятати, що все це стосується здебільшого натуральних томатних соків, адже в комерційних варіантах виробники часто додають зайвий цукор і консерванти, які не так позитивно діють на організм. Тому найкращий томатний сік той, що приготований самостійно вдома. Редактори GoToShop підготували для вас простий і легкий рецепт, як зробити смачний томатний сік.

Як зробити томатний сік: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів (щоб ваш сік був вигідним, купуйте томати за акційною ціною)

  • 1 невелика цибуля (за бажанням)

  • 1 морква (за бажанням)

  • сіль і чорний перець за смаком

  • цукор за бажанням (для врівноваження кислотності)

  • лимонний сік (за бажанням, для надання свіжості)

  • вода

Приготування:

Відберіть томати для соку. Вимийте їх холодною водою і видаліть стебла. Якщо помідори великі, то можете їх порізати на частини для більш рівномірного і швидкого приготування. Також за бажання можете очистити помідори від шкірки.

Якщо хочете домогтися більш насиченого і цікавого смаку, то готуйте томатний сік із додаванням цибулі та моркви. Ці овочі також підготуйте заздалегідь. Вимийте їх, почистіть і наріжте невеликими кубиками (моркву можна потерти на тертці).

Покладіть помідори в каструлю, додайте трохи води і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і дайте помідорам проваритися протягом 15-20 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

Вас також може зацікавити:

Як зберегти смак літа: рецепт абрикосового соку з м’якоттю

Буряковий сік: секрет здорового серця і зниження тиску

Якщо додаєте цибулю і моркву, то обсмажте їх разом на олії в сковороді, доти, доки вони не стануть м’якими і не набудуть золотистого кольору.

Остудіть помідори й овочі до кімнатної температури, а потім за допомогою блендера подрібніть їх до стану однорідного пюре. Процідіть отриману масу через дрібне сито або марлю, щоб видалити насіння, шкурки та великі грудочки.

Поверніть отриманий томатний сік у каструлю. За бажанням додайте сіль, чорний перець, цукор і лимонний сік для надання бажаного смаку. Регулюйте кількість цукру і спецій залежно від ваших уподобань. Постійно помішуючи, підігрійте сік на середньому вогні, щоб усі спеції в ньому добре розчинилися, але стежте за тим, щоб не довести його до кипіння.

Готово! Подавайте томатний сік гарячим або холодним, на ваш смак.

Раніше ми розповідали, як зробити сік без соковижималки. Ці способи особливо актуальні, коли літні фрукти у доступі, а електроенергія — в дефіциті.


  • Цінотижики
    12 - 18 вересень 2024

    Перець Almito «Пепперончіні» зелений середньої гостроти, 250г

    49.99грн
    - 17% 59.99 грн
  • Лечо «Ніжин», 450г

    66.99грн
    - 32% 98.49 грн
  • Сіль морська Sea&Sun, 1 кг

    79.9грн
    - 7% 85.4 грн
  • Вода негазована ромашка - маракуйя Relax Aquarte пет 0,5л

    25.9грн
    - 8% 28.1 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.13 15:27
    Як зберігати продукти

    Капуста по-корейськи: простий рецепт для зимового меню

    Шукаєте оригінальну закуску для святкового столу або просто хочете урізноманітнити своє меню? Команда GoToShop розповість, як легко і швидко заготовити на зиму смачну та гостру капусту по-корейськи
    2024.09.13 14:29
    Як зберігати продукти

    Як правильно зберігати яблучний оцет: ознаки псування

    Хочете, щоб ваш яблучний оцет завжди був свіжим і смачним? Ділимося корисними порадами щодо зберігання цього корисного продукту, а також розповідаємо, як відрізнити якісний оцет від зіпсованого
    2024.09.13 12:26
    Як зберігати продукти

    Наливка з аличі на горілці: сонячний напій для особливих моментів

    Розповідаємо про традиційний український напій — наливку з аличі. Дізнайтеся секрети приготування цієї сонячної настоянки, а також різні рецепти та поради, як зробити її смачною та ароматною
    2024.09.13 10:25
    Як зберігати продукти

    Осінь на вашій кухні: зберігаємо гарбуз правильно

    Хочете насолоджуватися смаком осені протягом всієї зими? Дізнайтеся, як правильно зберігати гарбуз, щоб він зберіг свої корисні властивості та соковитість
    2024.09.12 17:30
    Як зберігати продукти

    5 помилок, які скорочують термін зберігання пекінської капусти

    Хочете насолоджуватися свіжою та хрусткою пекінською капустою довше? Дізнайтеся про найкращі способи зберігання цього корисного овоча в домашніх умовах, щоб завжди мати під рукою вітамінну добавку до ваших страв