Квасоля в томатному соусі: консервуємо на зиму

Дізнайтеся, як перетворити звичайну квасолю на справжній кулінарний шедевр, консервуючи її в соковитому томатному соусі на зиму

Квасоля в томатному соусі: консервуємо на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Квасоля в томатному соусі — це універсальна заготовка, яка знайде своє місце в багатьох стравах. Її можна додавати до супів, борщів, використовувати як самостійну страву або як інгредієнт для салатів. Готувати квасолю в томаті на зиму не так вже й складно, а результат перевершить всі очікування.

Чому варто заготовити квасолю в томатному соусі

Квасоля, багата на білок, клітковину та інші корисні речовини, в поєднанні з ароматним томатним соусом стає не лише смачним, а й поживним продуктом. Ця універсальна заготовка ідеально підійде для приготування різноманітних страв, що дозволить урізноманітнити ваш зимовий раціон і зекономити час на готуванні. Щоб придбати головний інгредієнт для цієї страви, радимо порівняти ціни на квасолю в торгових мережах України, щоб обрати найкращий варіант для гаманця.

Рецепт квасолі в томатному соусі

Інгредієнти:

  • квасоля біла — 1 кг

  • помідори — 2 кг

  • цибуля ріпчаста — 2 шт.

  • морква — 2 шт.

  • часник — 4-5 зубчиків

  • оливкова олія — 50 мл

  • сіль, цукор, чорний перець — за смаком

  • оцет 9% — 2 ст. л.

Вас також зацікавить:

Три незвичні рецепти маринованої цибулі, які вас здивують

Що закрити на зиму в серпні: смачний урожай за доступною ціною

Як готувати квасолю в соусі на зиму:

  1. Квасолю замочити на ніч у холодній воді. Вранці воду злити і відварити квасолю до готовності.

  2. Помідори бланшувати, зняти шкірку і подрібнити блендером. Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Часник пропустити через прес.

  3. З'єднати в каструлі варену квасолю, томатне пюре, обсмажені овочі, часник, сіль, цукор і перець. Довести до кипіння і варити 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця варіння додати оцет.

  4. Гарячу квасолю розкласти у стерилізовані банки, щільно закрити кришками і перевернути догори дном. Укутати теплою ковдрою і залишити до повного остигання.

Корисні поради

Для більш насиченого смаку можна додати в заготовку свіжий базилік, орегано або інші улюблені трави. Замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту або консервовані томати. Для гостроти додайте в заготовку гострий перець або червоний мелений перець. Квасолю в томатному соусі можна зберігати в прохолодному темному місці до 1 року.

Раніше ми розповідали, як вибрати банки для консервації, щоб зимові заготівлі зберігались правильно. Адже помилки в процесі консервації стають причиною псування заготівель, «вибуху» банок та піддування кришок.

  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Квасоля La Fiammante Каннелліні, 400 г

    59.9грн
    - 15% 70.1 грн
  • Томати Varto мариновані 680 г-Varto

    59.4грн
    - 16% 69.9 грн
  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Горох колотий «Ситий двір» 1кг

    23.9грн
    - 17% 28.79 грн
  • Томати Хуторок неочищені в томатному соку сб 660 г

    86.6грн
    - 1% 87.3 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу