Смачні квашені помідори як з бабусиної бочки

Хто сказав, що квашені помідори можна готувати лише в бочці? За допомогою цього простого рецепту ви зможете приготувати ароматні квашені помідори в звичайній каструлі всього за три дні

Смачні квашені помідори як з бабусиної бочки
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Розвінчуємо міф про те, що квашені помідори можна готувати лише в бочці! Сьогодні команда GoToShop розкаже, наскільки легко і швидко можна заквасити помідори вдома, використовуючи лише звичайну каструлю. Вони будуть такими ж смачними, як і ті, що квасять у бочках, але збережуть ваш час і простір на кухні.

Чому квашені помідори такі корисні

Крім чудового смаку, квашені помідори — це справжня комора вітамінів і корисних бактерій. Вони зберігають у собі користь помідорів, так як містять багато вітаміну С, що зміцнює імунітет, а також пробіотики, які покращують роботу шлунково-кишкового тракту.

Інгредієнти:

  • стиглі помідори різних сортів

  • сіль (без йоду)

  • цукор

  • часник

  • кріп

  • чорний перець горошком

  • лавровий лист

  • вода

Вас також зацікавить:

Помідори черрі у власному соку: рецепт консервації на зиму

Хрусткі помідори на зиму: рецепт, який збереже вітаміни

Як квасити помідори у каструлі

  1. Ретельно вимийте помідори і обріжте плодоніжки. Для кращого просолення можна зробити невеликі надрізи біля плодоніжки.

  2. У великій каструлі закип’ятіть воду. На 1 літр води візьміть 2 столові ложки солі і 2 столові ложки цукру. Добре перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. До речі, перевірити якість води для консервації можна за допомогою простого методу з чаєм.

  3. На дно каструлі покладіть частину спецій: лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, кілька зубчиків часнику і гілочки кропу. Потім викладіть шар помідорів, знову спеції і так далі, поки не закінчаться помідори.

  4. Гарячим розсолом залийте помідори так, щоб вони були повністю покриті. Накрийте каструлю кришкою і залиште при кімнатній температурі на 3 дні. Періодично перевіряйте, чи помідори повністю покриті розсолом. Якщо рівень розсолу знизився, додайте кип’ячену воду.

  5. Після закінчення квашення помідори можна зберігати в холодильнику.

Секрети смачних квашених помідорів:

  • Вибір помідорів: найкраще використовувати щільні помідори середнього розміру. Щоб придбати необхідні овочі з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на помідори в мережах супермаркетів свого міста.

  • Спеції: крім перерахованих спецій, можна додавати за смаком інші трави, наприклад, базилік, петрушку або хрін.

  • Розсіл: якщо ви любите більш солоні помідори, збільште кількість солі в розсолі.

  • Ємність: для квашення можна використовувати не тільки каструлю, але й будь-яку іншу ємність, яка щільно закривається.

Щоб квашені помідори мали більш виражений смак, спробуйте додавати різні види перцю, такі як чилі або кайенський. Також можна експериментувати з різними видами зелені. Раніше ми розповідали рецепт приготування квашених помідорів, включаючи підбір інгредієнтів на одну 3-літрову банку, покрокову інструкцію з приготування та поради для досягнення найкращого смаку.

  • Томати Varto мариновані 680 г-Varto

    59.4грн
    - 16% 69.9 грн
  • Приправа 80 г Розумний вибір універсальна Овочева м/уп

    11.8грн
    - 19% 14.4 грн
  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Приправа Kucharek «Універсальна» 75г

    19.9грн
    - 21% 24.99 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу