Осіннє різноманіття: калорійність та харчова цінність фруктів

Осінь — пора смачних та корисних фруктів. Розповідаємо про калорійність, вміст вітамінів та мінералів різних осінніх дарів, а також, як різні фрукти впливають на наше здоров’я

Осіннє різноманіття: калорійність та харчова цінність фруктів
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Осінь — пора збору врожаю, а особливо багата вона на фрукти. Кожен з них — справжній скарб вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Сьогодні розглянемо детальніше калорійність та харчову цінність найпопулярніших осінніх фруктів.

Яблука

  • Калорійність: залежить від сорту, розміру та солодощі, але в середньому близько 52 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: багаті на пектини, які покращують травлення, вітаміни C, A, групи B, калій, залізо.

  • Користь: зміцнюють імунітет, покращують роботу серця, знижують рівень холестерину. Спробуйте приготувати смачні та корисні яблука в сиропі на зиму, яку не тільки збережуть вітаміни літа, але й стануть чудовою основою для багатьох десертів.

Груші

  • Калорійність: близько 58 ккал на 100 г.

  • Х харчова цінність: містять багато розчинної клітковини, вітаміни C, K, фолієву кислоту, мідь.

  • Користь: сприяють схудненню, покращують роботу кишечника, зміцнюють кістки.

Айва

  • Калорійність: близько 54 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: багата на пектини, вітаміни C, A, калій, залізо.

  • Користь: має протизапальні властивості, зміцнює імунітет, корисна для шлунка. Щоб отримати усю користь цього фрукту, важливо також правильно зберігати айву вдома.

Вас також зацікавить:

Як приготувати натуральне фруктове морозиво: легкий рецепт з дині та персика

Диня на дієті: солодкий порятунок чи ворог стрункості

Виноград

  • Калорійність: близько 69 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: містить глюкозу, фруктозу, вітаміни групи B, калій, залізо.

  • Користь: джерело енергії, покращує роботу серця, має антиоксидантні властивості. Щоб зберегти сонячний смак літа на цілу зиму, можна заготовити виноград різними простими та ефективними способами.

Кавун та диня

  • Калорійність: близько 30 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: містять багато води, вітаміни A, C, групи B, калій.

  • Користь: освіжають, зволожують, виводять токсини з організму.

Сливи

  • Калорійність: близько 46 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: багаті на клітковину, вітаміни C, K, провітамін A, калій.

  • Користь сливи: покращують травлення, нормалізують роботу кишечника.

Персики, абрикоси, нектарини

  • Калорійність: близько 47 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: містять вітаміни A, C, калій, залізо.

  • Користь: мають антиоксидантні властивості, покращують зір, зміцнюють кістки.

Калорійність фруктів — поняття досить варіативне, оскільки залежить від сорту, ступеня стиглості та способу приготування. Тому, обираючи фрукти для збалансованого харчування, варто звертати увагу на їхню різноманітність. А щоб зробити це з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на фрукти в улюблених супермаркетах. Пам’ятайте, що перед введенням нових фруктів у раціон, особливо дітям, варто проконсультуватися з лікарем.

Осінні фрукти — це не тільки смачне ласощі, але й джерело вітамінів та мінералів, необхідних для здоров’я організму. Включаючи їх у свій раціон, ви зміцнюєте імунітет, покращуюте травлення та загальне самопочуття. Раніше ми розповідали, що найкраще заморозити і засушити у вересні. Дізнайтеся, як легко та просто заготовити овочі та фрукти на зиму, щоб забезпечити свою родину вітамінами та мінералами протягом холодних місяців.

  • Свіжа пропозиція
    12 - 18 вересень 2024
    19.99грн
    - 17% 23.89 грн
  • Яблука Гала

    18.9грн
    - 14% 21.9 грн
  • Акційні пропозиції
    10 - 16 вересень 2024

    Напій міцний плодовий Fruit Hunter Айва Українська 0,5л 40%

    209грн
    - 20% 261 грн
  • Товар тижня!
    16 - 22 вересень 2024
  • Товар тижня
    16 - 22 вересень 2024

    Виноград кишмиш, 1 кг

  • Читати статті на тему

    2024.09.13 17:24
    Рекомендації

    Як і з чим пити єгермейстер — поради експертів

    Ділимося цінними порадами та рекомендаціями щодо вибору способів вживання цього лікеру: від класичних до найсміливіших експериментів
    2024.09.12 13:31
    Рекомендації

    Чому квасоля — джерело користі для всього організму

    Розповідаємо про різноманіття сортів квасолі, їхні смакові якості та корисні властивості, а також про те, як зробити цей продукт основою здорового харчування
    2024.09.11 14:28
    Рекомендації

    Розчинна кава: пастка для здоров’я чи еліксир бадьорості

    Розчинна кава — швидкий спосіб отримати заряд бадьорості, але чи насправді вона корисна для здоров’я? Розповідаємо про позитивні та негативні аспекти цього напою, а також, кому варто обмежити споживання
    2024.09.10 17:30
    Рекомендації

    Як квасити капусту, щоб була хрусткою

    Хочете приготувати хрустку та ароматну квашену капусту вдома? Розповідаємо про всі тонкощі цього процесу, від вибору правильних інгредієнтів до створення ідеальних умов для бродіння
    2024.09.10 13:27
    Рекомендації

    Гарбузова олія: чому вона корисна для здоров’я

    Розповідаємо про корисні властивості гарбузової олії та можливі протипоказання її вживання, щоб ви могли безпечно включити цей еліксир здоров’я в свій раціон