Close the fixed Barcode

Як заморозити яблука, щоб вони не потемніли і не втратили смак

Заморожування яблук — простий та ефективний спосіб зберегти свіжий урожай на зиму. Сьогодні ми разом розберемося, як підготувати яблука до заморозки, які є способи заморожування та як правильно зберігати заморожені фрукти

Як заморозити яблука, щоб вони не потемніли і не втратили смак
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Заморожування яблук — відмінний спосіб зберегти їх свіжість, смак і користь на зиму. Як правильно заморожувати яблука та потім їх використовувати, розкажуть редактори GotoShop.

Як правильно заморозити яблука на зиму

1. Обирайте тверді сорти яблук із щільною м’якоттю, такі як Антонівка чи Семеренко. Вони краще зберігають форму після заморозки. Щоб не помилитися з вибором, зверніть увагу на зовнішній вигляд яблук: шкірка фруктів має бути гладкою, без вм’ятин та плям.

2. Миття і очищення. Помийте яблука під теплою водою, щоб видалити пил і бруд. Якщо ви плануєте заморожувати цілі яблука, вийміть серцевину.

Якщо ж ви хочете заморозити яблука, нарізані скибочками, спочатку очистіть від шкірки та серцевини, а потім наріжте зручними для вас шматочками.

Вас також зацікавить:

Скільки калорій в яблуці? Все про калорійність улюбленого фрукта

Як приготувати яблучну пастилу вдома: секрети ідеальних ласощів

3. Запобігання окисленню. Щоб запобігти зміні кольору яблук, занурте їх у розчин лимонного соку (1-2 столові ложки лимонного соку на 1 літр води) або протріть їх лимоном. Щоб поповнити запас улюблених фруктів за приємною ціною, радимо переглянути акції на яблука в супермаркетах свого міста.

4. Розкладіть яблука на деку і заморожуйте. Спочатку застеліть деко пергаментом для випікання, а потім розкладіть шматочки яблук. Поставте у морозилку, увімкнувши камеру на максимальний рівень — так яблука заморозяться швидше. Потім зніміть папір, а заморожені шматочки яблук складіть у контейнер і зберігайте в морозилці. Так їх можна зберігати до 6 місяців. Цілі яблука також заморожуйте на деку з папером, а потім складіть їх у спеціальний пакет чи контейнер.

5. Позначення і зберігання. На контейнері або пакеті позначте дату заморожування. Зберігайте заморожені яблука в морозилці при температурі -18°C або нижче.

Таким чином, яблука будуть зберігатися довше і ви зможете використовувати їх для приготування оладків з яблуками, соків, десертів, компотів та інших страв протягом усього зимового сезону. А цілі яблука без серцевини можна запікати із кисломолочним сиром, медом та родзинками.

Раніше ми розповідали унікальний рецепт варення з яблук «Білий налив», доповнений родзинками та лимоном, який дарує йому цікаву кислинку, свіжість та цитрусовий аромат.

  • Свіжа пропозиція
    17 - 23 жовтень 2024
    24.99грн
    - 38% 39.99 грн
  • Цінотижики
    17 - 23 жовтень 2024

    Яблуко Чемпіон, 100г

    2.8грн
    - 13% 3.19 грн
  • Читати статті на тему

    2024.10.17 17:30
    Як зберігати продукти

    Кріп на зиму: найкращі способи зберегти вітаміни та аромат

    Розповідаємо про чотири унікальні способи зберегти кріп на зиму, максимально зберігши його свіжість, аромат та корисні властивості: заморожування, сушіння, соління та заготівля в олії
    2024.10.17 15:31
    Як зберігати продукти

    Зволожуючий крем в холодну пору року: поради для краси

    Розкриваємо секрети зимового догляду за шкірою, допоможемо вибрати ідеальний крем та поділимося корисними порадами для збереження краси та молодості шкіри
    2024.10.17 14:45
    Як зберігати продукти

    Як продовжити життя вершкового масла в холодильнику

    Щоб ваше вершкове масло завжди було свіжим і смачним, розповідаємо, як правильно зберігати цей продукт, які фактори впливають на його термін придатності та як уникнути псування
    2024.10.17 10:34
    Як зберігати продукти

    Секрети довгого зберігання квашеної капусти

    Квашена капуста — смачна закуска та справжнє джерело вітамінів. Дізнайтеся, як правильно зберігати цей цінний продукт, щоб він якомога довше радував своїм смаком та користю
    2024.10.16 14:29
    Як зберігати продукти

    Секрети збереження сала: як зберегти унікальний український продукт без холодильника

    Розповідаємо про те, як зберегти сало без холодильника, використовуючи різні методи, такі як соління, в’ялення, копчення, зберігання в посуді або фользі