Close the fixed Barcode

Осінні смаколики для здоров’я: що потрібно їсти в жовтні

Осіння пора — час для смачних і корисних продуктів. Дізнайтеся, які сезонні фрукти та овочі варто їсти в жовтні, щоб отримати максимум вітамінів і мінералів та підтримати організм у холодну пору року

Осінні смаколики для здоров’я: що потрібно їсти в жовтні
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

У жовтні природа щедро ділиться з нами своїми дарами. Саме в цей період на прилавках з’являється безліч смачних і корисних фруктів та овочів, які не лише задовольняють ваші смакові рецептори, але й зміцнюють імунітет та забезпечують організм необхідними вітамінами і мінералами.

Чому варто обирати сезонні продукти

Сезонні продукти містять найбільшу кількість корисних речовин, оскільки збираються в момент максимальної зрілості. Вони також мають насичений смак і аромат, який не зрівняється зі смаком продуктів, вирощених в теплицях або привезених з далеких країн.

Варто пам’ятати, що саме сезонні продукти мають менший вуглецевий слід, оскільки не потребують тривалої транспортування. А щоб придбати їх за вигідною ціною, радимо переглянути акції на фрукти та овочі в українських торгових мережах.

Які фрукти та овочі варто включити до свого раціону в жовтні

Яблука

Королі осені! Вони багаті на вітаміни C, A, K, а також клітковину. Яблука можна їсти свіжими, додавати в салати, випічку або готувати з них компоти.

Груші

Солодкі і соковиті груші — ще один осінній делікатес. Вони містять багато розчинної клітковини, яка покращує травлення.

Вас також зацікавить:\78

Вітамінний заряд на всю зиму: варення з аличі

Поживна цінність картоплі: вітаміни, мінерали та їхня користь

Сливи

Ці сині ягоди багаті на антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень. Сливи можна додавати в каші, йогурти або готувати з них варення.

Гарбуз

Яскравий і корисний овоч, який містить велику кількість бета-каротину, необхідного для здоров’я очей. З гарбуза можна приготувати суп, кашу, пюре або випічку, а також замаринувати гарбуз на зиму.

Морква

Це джерело вітаміну А, який покращує зір і зміцнює імунітет. Моркву можна їсти сирою, тушкованою або додавати в салати.

Капуста

Різноманітні види капусти (білокачанна, цвітна, броколі) — це справжнє джерело вітамінів і мінералів. Капуста корисна для травлення і має протизапальну дію.

Буряк

Цей коренеплід багатий на залізо і фолієву кислоту. Буряк можна варити, запікати або додавати в салати.

Гриби

Осінь — це пора грибів. Лісові гриби багаті на білок і мінерали. Перед вживанням їх необхідно ретельно відварити.

Різноманітне харчування — запорука здоров’я. Включайте в свій раціон якомога більше свіжих овочів і фруктів, і насолоджуйтеся смаками осені! Раніше ми розповідали, які продукти допоможуть бути бадьорим. Дізнайтеся, як за допомогою правильно підібраних продуктів підняти рівень енергії та відчувати себе бадьорим протягом усього дня.

  • Капуста броколі 400г Своя Лінія швидкозаморожена

    53.9грн
    - 21% 67.9 грн
  • Капуста броколі 400г Своя Лінія швидкозаморожена

    53.9грн
    - 21% 67.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.11.25 16:28
    Рекомендації

    Делікатес із ризиком: чи можна їсти сирий тунець

    Чи вартий цей продукт японської кухні ризику для здоров’я? Розповідаємо, чи можна безтурботно насолоджуватися смаком сирого тунця або краще віддати перевагу термічній обробці
    2024.11.25 14:31
    Рекомендації

    Дикий рис: чому він корисніший за інші сорти

    Хочете додати до свого раціону продукт, багатий на поживні речовини і здатний зарядити енергією на весь день? Обов’язково спробуйте дикий рис — суперфуд, який завоював серця багатьох гурманів та прихильників здорового харчування
    2024.11.25 13:33
    Рекомендації

    За і проти: що варто знати про безглютенову дієту

    Все більше людей обирають безглютенову дієту, проте мало хто усвідомлює її потенційні недоліки. Хоча така дієта є життєво необхідною для хворих на целіакію, для здорових людей вона може мати як позитивні, так і негативні наслідки
    2024.11.25 11:33
    Рекомендації

    Смачно та безпечно: яке печиво можна їсти при цукровому діабеті

    Дізнайтеся, які види печива можуть вживати люди з цукровим діабетом без шкоди для здоров’я. Розглядаємо, на які компоненти варто звертати увагу при виборі печива та як приготувати безпечний десерт в домашніх умовах
    2024.11.22 15:43
    Рекомендації

    5 помилок, які псують вашу випічку

    Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою