Збір урожаю картоплі давно позаду, а новий ще буде не скоро. Якщо ви маєте картоплю з власного городу або купили її заздалегідь восени та зберігаєте вдома, то точно знаєте, що наприкінці весни овоч проростає, стає мʼяким та морщиться. Такий стан картоплі впливає і на смакові якості, вона погано зберігає свою форму під час варіння та підходить не для всіх страв. Проте «життя» картоплі можливо продовжити. Редактори сайту Gotoshop.ua зібрали поради, як зберігати картоплю, щоб вона тривалий час була свіжою.
Як зберігати картоплю вдома
Найкращий варіант для зберігання картоплі — це погреб або підвальна кладова. Оптимальна температура зберігання — +5-7°С. Це ідеальні умови для тривалого зберігання овочів. Проте помилково вважати, що картопля, поміщена в темне, вологе та холодне приміщення, не проросте та не зіпсується.
Щоб картопля не проростала в погребі, потрібно поставити поруч з нею яблука. Вони виробляють газ під назвою етилен, який стримує проростання.
Як зберігати картоплю в квартирі
Якщо ж у вас немає погреба чи того місця, яке може його замінити, то варіанти продовжити «життя» картоплі також є. Агентство харчових стандартів (FSA) дало свою рекомендацію, як зберігати картоплю в квартирі.
Для створення стабільних температурних умов та збільшення терміну придатності картоплі, помістіть її у холодильник.
Також у квартирі картоплю можна зберігати на балконі. Але важливо, щоб температура там не була занадто низькою, адже картопля може замерзнути та зіпсуватися ще швидше. Краще створити на балконі й умови зберігання без потрапляння світла. Для цього, до прикладу, можна взяти ящик з кришкою або використати спеціальні шафки.
Часто картоплю в квартирі зберігають у тумбі під мийкою на кухні. Тут оптимальні умови: темно та волого, але щоб забезпечити належну температуру можна поставити поруч бутилки з любодом (єдиний мінус — їх доведеться часто змінювати, а розмерзаючись вони будуть текти).
Якщо ви купуєте цей базовий овоч за потребою і не мішками, то радимо ознайомитися з актуальними акціями на картоплю, щоб ваші покупки були економними.