Гарбузове насіння — це не лише смачна закуска, а й джерело корисних речовин. А правильно обсмажене насіння може стати справжньою окрасою будь-якої страви. Сьогодні розглянемо кілька способів, як зробити це смачно та корисно.
Підготовка насіння
Перш ніж смажити, гарбузове насіння необхідно ретельно підготувати. Для цього гарненько промийте його під проточною водою, щоб видалити залишки м’якоті. Потім розкладіть насіння одним шаром на паперовому рушнику і дайте добре просохнути. Це важливо для того, щоб під час смаження олія рівномірно розподілилась і насіння стало хрустким. А щоб придбати вже готове насіння за вигідною ціною, перегляньте акції на насіння в супермаркетах свого міста.
Способи смаження насіння
У духовці:
Розподіліть підсушене насіння рівним шаром на деку, застеленому пергаментом. За бажанням, приправте сіллю, перцем, паприкою або іншими улюбленими спеціями. Розігрійте духовку до 180-200 градусів і відправте туди деко. Запікайте протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, до золотисто-коричневого кольору та хрусткої скоринки.
Вас також зацікавить:
5 видів насіння, які зроблять вас здоровішими та красивішими
Гарбузова олія: чому вона корисна для здоров’я
На сковороді:
На розігріту сковороду налийте трохи рослинної олії. Коли олія добре розігріється, насипте насіння і смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, до золотистого кольору. В кінці смаження додайте улюблені спеції за смаком. Пам’ятайте, що існує багато способів, як можна використати гарбузове насіння в кулінарії.
У фритюрі:
Розігрійте олію у фритюрниці до 180 градусів. Обережно опустіть гарбузове насіння в розпечену олію та смажте протягом 2-3 хвилин, доки воно не стане золотисто-коричневим. Після цього викладіть насіння на паперові рушники, щоб стекла зайва олія.
Корисні поради
Щоб насолодитися найкращим смаком смаженого гарбузового насіння, використовуйте свіжий продукт. Не бійтеся експериментувати з різноманітними спеціями та добавками, аби знайти свою ідеальну комбінацію. А щоб зберегти насіння, його хрусткість і аромат надовго, зберігайте готовий продукт в герметичному контейнері в сухому прохолодному місці.
Смажене гарбузове насіння можна додавати в салати, каші, йогурти, використовувати як закуску або посипати ними десерти. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь смачними та корисними ласощами! Раніше ми розповідали про численні переваги вживання гарбуза для здоров’я, від зміцнення імунітету до поліпшення травлення, та пропонували різноманітні ідеї для його використання в кулінарії.