Хто сказав, що для приготування смачного домашнього майонезу обов’язково потрібен блендер? З цим простим рецептом ви зможете приготувати густий, ароматний соус прямо у себе вдома, використовуючи лише віночок.
Переваги приготування домашнього майонезу
Готуючи майонез вдома, ви отримуєте продукт, який значно перевершує магазинний за своїми якостями. По-перше, він набагато свіжіший, оскільки не містить консервантів та інших добавок. По-друге, ви маєте повний контроль над інгредієнтами, обираючи лише найкращі продукти та регулюючи їх кількість за своїм смаком. Також приготування домашнього майонезу є більш економічним рішенням, ніж купівля готового соусу. А щоб поповнити запас необхідного продукту з вигодою для гаманця, радимо переглянути поточні акції на яйця в магазинах свого міста.
Як приготувати майонез без блендера
В мисці збийте жовток віночком до утворення піни. Потім додайте гірчицю, сіль та цукор і продовжуйте збивати до однорідної маси. Далі, тонким струменем потрібно влити рослинну олію, не перестаючи збивати. Коли суміш стане густою, додайте лимонний сік або оцет та воду і збивайте до отримання бажаної консистенції. Якщо майонез вийшов занадто рідким, поставте миску з ним у миску з льодом і збивайте далі.
Вас також зацікавить:
Ціни на майонез: скільки коштує в різних супермаркетах
Зверніть увагу на ці компоненти: як обрати якісний майонез
Секрети ідеального домашнього майонезу
Для приготування ідеального домашнього майонезу важлива кожна деталь. Переконайтеся, що всі продукти, особливо яйця, свіжі. Використовуйте високоякісну рослинну олію для кращого смаку. Для цього пам'ятайте, як обрати якісну олію по етикетці в супермаркеті.
Аби досягти потрібної консистенції, збивайте майонез енергійно, але обережно, стежачи, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. Якщо майонез все ж таки розшарувався, додайте ще один жовток. Готовий майонез зберігайте в холодильнику не більше 3-х днів.
Варіації:
Часник: додайте подрібнений часник для пікантного смаку.
Зелень: додайте подрібнену петрушку, кріп або іншу зелень за смаком.
Прянощі: експериментуйте з різними прянощами: паприкою, чорним перцем, куркумою.
Ці поради допоможуть вам приготувати смачний домашній майонез без зайвих зусиль! Раніше ми розповідали, чи можна вживати зіпсовані яйця, про перші симптоми отруєння та коли необхідно звернутися до лікаря при їх появі.