Смертельна їжа: названі найшкідливіші продукти у світі

Розповідаємо які продукти не приносять користі та шкодять нашому здоров’ю, та чим саме вони небезпечні

Смертельна їжа: названі найшкідливіші продукти у світі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Здорове харчування — запорука гарного самопочуття та довголіття. Проте, у сучасному світі нас оточують продукти, які не лише не приносять користі, але й шкодять нашому здоров’ю.

ТОП — 10 небезпечних продуктів:

1. Перероблені м’ясні продукти: ковбаси, сосиски, бекон, салямі.

  • містять багато канцерогенів, нітратів, трансжирів та солі;

  • збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, раку та інших недуг;

  • не містять клітковини, вітамінів та мікроелементів.

2. Вироби з білого борошна: хліб, печиво, макарони.

  • багаті на прості вуглеводи, які швидко засвоюються, що призводить до різкого стрибка цукру в крові, а потім до його різкого падіння;

  • можуть спричинити відчуття втоми, дратівливості, а також призвести до розвитку цукрового діабету;

  • не містять клітковини, вітамінів та мікроелементів.

3. Солодощі: шоколад, цукерки, торти, морозиво.

  • містять багато цукру, який шкодить зубам, а також негативно впливає на роботу серця, судин, підшлункової залози та інших органів;

  • можуть призвести до розвитку ожиріння, цукрового діабету, карієсу та інших захворювань.

4. Солодка газована вода: газовані лимонади, соки, енергетичні напої.

  • містять багато цукру, штучних барвників, ароматизаторів та кофеїну;

  • негативно впливають на роботу організму, можуть призвести до розвитку ожиріння, цукрового діабету, хвороб серця та інших недуг.

5. Фастфуд: гамбургери, картопля фрі, піца.

  • містять багато трансжирів, цукру та солі;

  • збільшують ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та інших важких захворювань;

  • не містять клітковини, вітамінів та мікроелементів.

6. Маргарин:

  • багатий на трансжири, які негативно впливають на рівень холестерину в крові, що може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань;

  • не містить вітамінів та мікроелементів.

7. Консерви: консервовані овочі, фрукти, м’ясо, риба.

  • містять багато солі, консервантів та інших хімічних добавок;

  • негативно впливають на роботу організму, можуть призвести до розвитку серцево-судинних захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту та інших недуг.

8. Чипси та сухарики:

  • містять багато канцерогенів, трансжирів та солі;

  • збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, раку та інших недуг;

  • не містять клітковини, вітамінів та мікроелементів.

9. Енергетичні батончики:

  • містять багато цукру, кофеїну та інших стимуляторів;

  • негативно впливають на роботу серця, судин та нервової системи;

  • регулярне вживання може призвести до підвищення артеріального тиску, безсоння.

10. Алкогольні напої:

  • негативно впливають на роботу всіх систем організму;

  • можуть призвести до розвитку серцево-судинних захворювань, печінки, нирок, мозку та інших органів;

  • збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань.

Важливо пам’ятати, що вживання цих продуктів не означає, що ви одразу захворієте. Проте, регулярне вживання цих продуктів значно підвищує ризик розвитку хронічних захворювань. Віддавайте перевагу свіжим овочам, фруктам, цільнозерновим продуктам, нежирному м’ясу та рибі. Усі корисні та смачні продукти шукайте у супермаркетах свого міста, порівнюючи ціни за допомогою сервісу GoToShop!

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся