Close the fixed Barcode

Як зберегти корисні властивості риби і мʼяса: секрети приготування

Неправильно приготовані мʼясо та риба здатні заподіювати шкоду здоровʼю, тому розповідаємо, як їх приготувати, щоб зберегти всю користь

Як зберегти корисні властивості риби і мʼяса: секрети приготування
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Риба та мʼясо стають доповненням до гарнірів та складовою перших страв. Проте їх потрібно правильно готувати, аби продукти не втратили своїх корисних властивостей та більше — не принесли вам шкоди. Редактори GoToShop зібрали поради, які допоможуть зберегти всі корисні властивості риби та мʼяса під час приготування.

Смажені риба та мʼясо

Особливо обережними потрібно бути під час смаження риби та мʼяса. Нутриціологи наголошують, що пересмажені продукти шкідливі для здоровʼя. Як би вам не подобалась чорна скоринка у стравах, радимо від неї відмовитися. Адже вони можуть спровокувати розвиток різних захворювань аж до онкології.

Відварити або приготувати на пару

Експерти радять під час приготування риби та мʼяса віддавати перевагу відварюванню або приготування на пару. Цей варіант підходить для ніжного виду риби, також котлет та курячої грудки. Для кращого смаку та неповторного аромату додайте трави.

Запекти у духовці

Для більш щільної риби та мʼяса використовуйте духовку. Запікайте продукти при за 120 градусів. Для збереження максимальної користі нутриціологи рекомендують використовувати спеціальний рукав для запікання. Також можете приготувати рибу та мʼясо на грилі без олії.

Окремо можна використати і сік, який виділяється з мʼяса під час приготування. У ньому міститься багато корисних речовин та з нього можна зробити корисний соус для ваших страв.

Щоб ваші страви були і корисними, і економними, радимо ознайомитися з актуальними акціями на рибу та акціями на мʼясо. Тоді ваш похід у супермаркет не влетить у копієчку, а насолода від страв буде ще більшою.

Читати статті на тему

2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися
2024.11.21 15:30
Рекомендації

Збалансоване пісне меню: як зробити раціон різноманітним та смачним

Пісне меню може бути не лише корисним, а й неймовірно смачним. Розкажемо, як створити різноманітний і збалансований раціон, який не обмежує вашу кулінарну фантазію, а навпаки, відкриває нові горизонти смакових відчуттів
2024.11.21 14:32
Рекомендації

Чай з калини: коли користь може перетворитися на шкоду

Сьогодні, коли все більше людей повертається до природних засобів, чай з калини знову набуває популярності. Команда GoToShop розповість, чому варто включити цей ягідний напій у свій раціон
2024.11.21 10:44
Рекомендації

Масала: як індійський чай зміцнює здоров’я і піднімає настрій

Цей ароматний напій, багатий на антиоксиданти та протизапальні речовини, має безліч корисних властивостей, від покращення травлення до зміцнення серцево-судинної системи