Як зберегти корисні властивості риби і мʼяса: секрети приготування

Неправильно приготовані мʼясо та риба здатні заподіювати шкоду здоровʼю, тому розповідаємо, як їх приготувати, щоб зберегти всю користь

Як зберегти корисні властивості риби і мʼяса: секрети приготування
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Риба та мʼясо стають доповненням до гарнірів та складовою перших страв. Проте їх потрібно правильно готувати, аби продукти не втратили своїх корисних властивостей та більше — не принесли вам шкоди. Редактори GoToShop зібрали поради, які допоможуть зберегти всі корисні властивості риби та мʼяса під час приготування.

Смажені риба та мʼясо

Особливо обережними потрібно бути під час смаження риби та мʼяса. Нутриціологи наголошують, що пересмажені продукти шкідливі для здоровʼя. Як би вам не подобалась чорна скоринка у стравах, радимо від неї відмовитися. Адже вони можуть спровокувати розвиток різних захворювань аж до онкології.

Відварити або приготувати на пару

Експерти радять під час приготування риби та мʼяса віддавати перевагу відварюванню або приготування на пару. Цей варіант підходить для ніжного виду риби, також котлет та курячої грудки. Для кращого смаку та неповторного аромату додайте трави.

Запекти у духовці

Для більш щільної риби та мʼяса використовуйте духовку. Запікайте продукти при за 120 градусів. Для збереження максимальної користі нутриціологи рекомендують використовувати спеціальний рукав для запікання. Також можете приготувати рибу та мʼясо на грилі без олії.

Окремо можна використати і сік, який виділяється з мʼяса під час приготування. У ньому міститься багато корисних речовин та з нього можна зробити корисний соус для ваших страв.

Щоб ваші страви були і корисними, і економними, радимо ознайомитися з актуальними акціями на рибу та акціями на мʼясо. Тоді ваш похід у супермаркет не влетить у копієчку, а насолода від страв буде ще більшою.

Читати статті на тему

2024.04.27 12:27
Рекомендації

Як зробити свій сир у домашніх умовах

Домашній сир найбільш корисний, адже приготований з натуральних інгредієнтів. Розповімо, як це легко зробити
2024.04.26 16:51
Рекомендації

Збережіть електроенергію та продукти: як правильно розморожувати холодильник

Хочете, щоб ваш холодильник прослужив довше, працював тихіше та економив електроенергію: розповідаємо, як правильно його розморожувати
2024.04.26 16:20
Рекомендації

Секрет блискучого взуття: копійчаний засіб з вашої кухні

Розповідаємо, як повернути блиск шкіряному взуттю за допомогою доступних засобів, таких як картопля або лак для волосся
2024.04.26 16:02
Рекомендації

Вінегрет за хвилину: секрети заготовки

Розповідаємо, як зробити заготовку для вінегрету, щоб потім приготувати його за лічені хвилини
2024.04.26 14:46
Рекомендації

Стимулюють роботу мозку, зміцнюють серце і стінки судин: користь волоських горіхів більша, ніж вважалося раніше

Розповідаємо, які хвороби можуть попередити горіхи, чим вони корисні, а для кого навпаки краще від них відмовитися