За тиждень, з понеділка, 25 березня, в Україні значно здешевшала морква. Це один із ключових овочів в кошику українців, адже є складовою багатьох страв: від супів до салатів. Якщо порівнювати із аналогічним періодом минулого року, то ціна нижча на 75%. Чому дешевшає морква, повідомляє East Fruit, а редактори GoToShop дізналися, яка ціна на овоч в українських супермаркетах.
Чому дешевшає морква
Місцеві господарства продають свою продукцію за 6-10 гривень за кілограм ($0,15-0,25 за кілограм). Це в середньому на 15% дешевше, ніж минулого тижня.
Аналітики зазначають, що падіння ціни зумовлене зростанням пропозиції на ринку від місцевих господарств. Відповідно попит на моркву зменшився і темпи продажів знизилися.
Господарства, які раніше утримувалися від продажів, зараз активно реалізовують свої залишки. Проте залишається значна кількість некондиційних коренеплодів, що також тисне на ціни на якісну продукцію.
Яка ціна на моркву в українських супермаркетах
Традиційно ціна на моркву залежить від торгової мережі та особливостей овочу (помита чи ні, сорт моркви тощо). Ціна на моркву в Києві стартує від 8,50 грн за звичайну та від 24,90 грн за миту.
Скільки коштує морква в Києві:
Varus — 8,50 грн
Ашан — 8,90 грн
Сільпо — 11 грн
Фора — 11,90 грн
Novus — 12,99 грн
ЕКО Маркет — 13,90 грн
Для того, щоб порівняти ціни на моркву у супермаркетах вашого міста, використовуйте сервіс від GoToShop. Також ознайомтеся з актуальними акціями на моркву, щоб купити її за найвигіднішою пропозицією.
Після покупки овочу, важливо зберігати його правильно, аби він не зіпсувався, кошти не були витрачені даремно і його можна було використовувати для ваших страв протягом тривалого часу. Тому зібрали всі секрети, які допоможуть зберегти моркву свіжою надовго.