Холодильник здається ідеальним місцем для зберігання продуктів, адже там прохолодно, сухо та немає впливу сонячного світла. Проте це стосується не всього, і особливо обережними потрібно бути зі зберіганням фруктів та овочів. Редактори GoToShop зібрали перелік продуктів, які не можна класти в холодильник, якщо ви не хочете, щоб вони втратили свої смакові якості та всю користь.
Фрукти та овочі з тонкою шкіркою та кісточкою
Сюди належать помідори, персики, сливи, нектарини, черешні тощо. Під час зберігання в холодильнику вони змінюють структуру, втрачають смак та аромат. Ці фрукти та овочі краще зберігати на кухонних полицях за кімнатної температури.
Авокадо
Особливо це стосується недозрілого фрукта. Його дозрівання в холодильнику сповільниться і він може зіпсуватися. Краще авокадо зберігати в сухому та темному місці. Щоб прискорити дозрівання, можна покласти поруч яблуко. Розрізане авокадо допустимо зберігати в холодильнику протягом декількох днів у плівці, інакше воно почне чорніти та псуватися.
Цибуля і часник
Цибулю і часник найкраще зберігати у прохолодному, темному та сухому місці, але не в холодильнику. Щоб продовжити їх термін зберігання використовуйте не поліетиленові пакетики, а паперові, так овочі будуть краще дихати.
Картопля
Картоплю, а також батат, краще не зберігати в холодильнику. Найкраще крохмалистим овочам буде у сухості без джерел світла. Також важливо стежити, щоб картопля не встигла прорости, бо тоді в ній заведуться небезпечні для здоров’я сполуки.
Диня
Якщо диню зберігати в холодильнику, то вона стане менш соковитою. Але якщо так сталося, що вдома занадто спекотно і ви не встигли зʼїсти фрукт протягом декількох годин, то її можна поставити у холодильник. Проте у такому разі перед подачею потримайте диню при кімнатній температурі — так вона нагріється та стане смачнішою.
Фрукти та овочі, які мають тривалий термін зберігання
Також не варто зберігати в холодильнику кукурудзу, гарбуз чи яблука. Але це стосується більше економії простору. Ці фрукти та овочі чудово себе почуватимуть та зберігатимуться тривалий час і на кухонних полицях. А місце в холодильнику краще віддати продуктам, що здатні псуватися набагато швидше.
Порівнюйте ціни на фрукти та овочі та обирайте найвигідніший та найсмачніший варіант для себе.