Втратять смак та користь: що не можна зберігати в холодильнику

За звичкою ви можете зберігати деякі продукти в холодильнику, проте це шкодить їм і впливає на отримання задоволення від їх споживання

Втратять смак та користь: що не можна зберігати в холодильнику
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Холодильник здається ідеальним місцем для зберігання продуктів, адже там прохолодно, сухо та немає впливу сонячного світла. Проте це стосується не всього, і особливо обережними потрібно бути зі зберіганням фруктів та овочів. Редактори GoToShop зібрали перелік продуктів, які не можна класти в холодильник, якщо ви не хочете, щоб вони втратили свої смакові якості та всю користь.

Фрукти та овочі з тонкою шкіркою та кісточкою

Сюди належать помідори, персики, сливи, нектарини, черешні тощо. Під час зберігання в холодильнику вони змінюють структуру, втрачають смак та аромат. Ці фрукти та овочі краще зберігати на кухонних полицях за кімнатної температури.

Авокадо

Особливо це стосується недозрілого фрукта. Його дозрівання в холодильнику сповільниться і він може зіпсуватися. Краще авокадо зберігати в сухому та темному місці. Щоб прискорити дозрівання, можна покласти поруч яблуко. Розрізане авокадо допустимо зберігати в холодильнику протягом декількох днів у плівці, інакше воно почне чорніти та псуватися.

Цибуля і часник

Цибулю і часник найкраще зберігати у прохолодному, темному та сухому місці, але не в холодильнику. Щоб продовжити їх термін зберігання використовуйте не поліетиленові пакетики, а паперові, так овочі будуть краще дихати.

Картопля

Картоплю, а також батат, краще не зберігати в холодильнику. Найкраще крохмалистим овочам буде у сухості без джерел світла. Також важливо стежити, щоб картопля не встигла прорости, бо тоді в ній заведуться небезпечні для здоров’я сполуки.

Диня

Якщо диню зберігати в холодильнику, то вона стане менш соковитою. Але якщо так сталося, що вдома занадто спекотно і ви не встигли зʼїсти фрукт протягом декількох годин, то її можна поставити у холодильник. Проте у такому разі перед подачею потримайте диню при кімнатній температурі — так вона нагріється та стане смачнішою.

Фрукти та овочі, які мають тривалий термін зберігання

Також не варто зберігати в холодильнику кукурудзу, гарбуз чи яблука. Але це стосується більше економії простору. Ці фрукти та овочі чудово себе почуватимуть та зберігатимуться тривалий час і на кухонних полицях. А місце в холодильнику краще віддати продуктам, що здатні псуватися набагато швидше.

Порівнюйте ціни на фрукти та овочі та обирайте найвигідніший та найсмачніший варіант для себе.

Читати статті на тему

2024.04.12 13:52
Як зберігати продукти

Як зберегти томатну пасту свіжою після відкриття: секрети та лайфхаки

Зберігайте томатну пасту свіжою та ароматною: ділимося простими секретами для економії грошей та довшого смаку
2024.04.11 16:37
Як зберігати продукти

Як пришвидшити дозрівання манго: секрети солодкого та соковитого плоду

Не витрачайте час на пошуки стиглого манго — зробіть його таким самостійно за допомогою простих та доступних методів
2024.04.11 12:14
Як зберігати продукти

Як зберегти куряче м’ясо свіжим та смачним

Розповідаємо, як зберігати куряче м’ясо правильно, щоб воно довше залишалося свіжим, смачним та безпечним для вживання
2024.04.11 11:15
Як зберігати продукти

Як зберегти свіжість та соковитість лимонів: лайфхаки та поради

Зберігайте свіжість та соковитість лимонів протягом тривалого часу, використовуючи прості поради щодо зберігання цілих, розрізаних лимонів та лимонного соку
2024.04.09 14:20
Як зберігати продукти

Як зберегти відкрите вино: поради та рекомендації

Розповідаємо, як довго можна зберігати відкриту пляшку вина і як це зробити, щоб напій не зіпсувався і не втратив смакових якостей