Втратять смак та користь: що не можна зберігати в холодильнику

За звичкою ви можете зберігати деякі продукти в холодильнику, проте це шкодить їм і впливає на отримання задоволення від їх споживання

Втратять смак та користь: що не можна зберігати в холодильнику
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Холодильник здається ідеальним місцем для зберігання продуктів, адже там прохолодно, сухо та немає впливу сонячного світла. Проте це стосується не всього, і особливо обережними потрібно бути зі зберіганням фруктів та овочів. Редактори GoToShop зібрали перелік продуктів, які не можна класти в холодильник, якщо ви не хочете, щоб вони втратили свої смакові якості та всю користь.

Фрукти та овочі з тонкою шкіркою та кісточкою

Сюди належать помідори, персики, сливи, нектарини, черешні тощо. Під час зберігання в холодильнику вони змінюють структуру, втрачають смак та аромат. Ці фрукти та овочі краще зберігати на кухонних полицях за кімнатної температури.

Авокадо

Особливо це стосується недозрілого фрукта. Його дозрівання в холодильнику сповільниться і він може зіпсуватися. Краще авокадо зберігати в сухому та темному місці. Щоб прискорити дозрівання, можна покласти поруч яблуко. Розрізане авокадо допустимо зберігати в холодильнику протягом декількох днів у плівці, інакше воно почне чорніти та псуватися.

Цибуля і часник

Цибулю і часник найкраще зберігати у прохолодному, темному та сухому місці, але не в холодильнику. Щоб продовжити їх термін зберігання використовуйте не поліетиленові пакетики, а паперові, так овочі будуть краще дихати.

Картопля

Картоплю, а також батат, краще не зберігати в холодильнику. Найкраще крохмалистим овочам буде у сухості без джерел світла. Також важливо стежити, щоб картопля не встигла прорости, бо тоді в ній заведуться небезпечні для здоров’я сполуки.

Диня

Якщо диню зберігати в холодильнику, то вона стане менш соковитою. Але якщо так сталося, що вдома занадто спекотно і ви не встигли зʼїсти фрукт протягом декількох годин, то її можна поставити у холодильник. Проте у такому разі перед подачею потримайте диню при кімнатній температурі — так вона нагріється та стане смачнішою.

Фрукти та овочі, які мають тривалий термін зберігання

Також не варто зберігати в холодильнику кукурудзу, гарбуз чи яблука. Але це стосується більше економії простору. Ці фрукти та овочі чудово себе почуватимуть та зберігатимуться тривалий час і на кухонних полицях. А місце в холодильнику краще віддати продуктам, що здатні псуватися набагато швидше.

Порівнюйте ціни на фрукти та овочі та обирайте найвигідніший та найсмачніший варіант для себе.

Читати статті на тему

2024.07.26 17:13
Як зберігати продукти

Салат з огірків і помідорів на зиму: рецепт смачної заготовки

Розповідаємо, як перетворити звичний салат з огірків та помідорів на справжній кулінарний шедевр, експериментуючи зі спеціями, травами та додатковими інгредієнтами
2024.07.26 14:05
Як зберігати продукти

Наливка з йошти: ароматний напій домашнього виробництва

Пропонуємо кілька рецептів наливки з йошти, а також розповідаємо про корисні властивості цієї ягоди, як обрати інгредієнти та зберігати готовий напій
2024.07.26 12:54
Як зберігати продукти

Мариновані сливи: сонячна закуска на зиму

Розповідаємо, як перетворити соковиті літні сливи на яскраву зимову закуску, приготувавши їх за різноманітними рецептами маринадів
2024.07.26 11:16
Як зберігати продукти

Гострий кетчуп на зиму: рецепти для справжніх гурманів

Розповідаємо, як приготувати вдома гострий кетчуп на зиму за різними рецептами, який додасть свіжість і пікантність вашим стравам
2024.07.25 17:18
Як зберігати продукти

Цвітна капуста на зиму: вітаміни та смак у кожній баночці

Розповідаємо, як зберегти смак та вітаміни цвітної капусти на зиму, використовуючи різноманітні методи консервування: маринування, соління, заморожування та сушіння