Close the fixed Barcode

Джерело вітамінів та мінералів: які дивовижні властивості має курячий бульйон

Відновлювальні функції курячого бульйону відомі абсолютно всім, хто хоч раз добряче хворів. Його називають «підсилювачем імунітету» через велику кількість корисних речовин

Джерело вітамінів та мінералів: які дивовижні властивості має курячий бульйон
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Гарячий, запашний курячий бульйон — він не лише дуже смачний та поживний, а ще має комплекс лікувальних властивостей. Якщо в домі хтось застудився або перемерз, саме його заходжуються готувати господині. А якщо треба швидко скинути зайві кілограми — тоді переключаємося на легкі супи з куркою та овочами.

Редактори GoToShop розкажуть, чи й справді кістковий бульйон корисний, які його цілющі властивості та як його правильно зварити.

Завдяки тому, що кістки в бульйоні варяться досить тривалий час, вони віддають рідині всі свої корисні мінерали та мікроелементи.

У курячому м’ясі міститься амінокислота L-цистеїн, яка допомагає боротися з простудними захворюваннями — кашлем і нежитю. Крім того, курячий білок містить багато амінокислот, які організм використовує, щоб створити антитіла, які необхідні для боротьби з інфекціями.

Курячий бульйон — це харчові ліки та джерело вітамінів, зокрема вітаміну В6, який покращує роботу нервових клітин. Крім того, у бульйоні є вітаміни А та С, фосфор і антиоксиданти, які підтримують імунну систему.

Цей продукт також містить магній, який допомагає зміцнити кістки, і колаген, який має протизапальні властивості. Таким чином, курячий бульйон можна вважати корисним харчовим продуктом, який сприяє загальному здоров’ю.

Лікувальні властивості: таємниці цілющої сили бульйону із кісток

Робить суглоби еластичними та зміцнює кістки: кістковий бульйон містить багато колагену, що допомагає покращити стан суглобів і кісток. Колаген позитивно впливає на кісткову та сполучну тканину, а також сприяє зміцненню волосся, нігтів та шкіри.

Корисний для кишківника: завдяки вмісту глютену, кістковий бульйон поліпшує мікрофлору кишківника і допомагає уникнути проблем зі здоров’ям шлунку.

Зміцнює імунітет: кістковий бульйон містить важливу амінокислоту пролін, яка сприяє зміцненню імунітету і допомагає швидше вилікувати простудні захворювання. Також пролін сприяє швидкому загоєнню ран.

Зміцнює суглоби: корисні речовини глюкозамін і хондроїтин, які містяться в кістковому бульйоні, допомагають при лікуванні запальних процесів у суглобах. Вони зменшують запалення та знімають біль, полегшуючи рух та зміцнюючи суглоби.

Покращує якість сну: у кістках є амінокислота гліцин, яка регулює якість сну. Вона допомагає засинати швидше і прокидатися вранці бадьорим та повним енергії. Якщо вживати щодня до трьох грамів гліцину, то можна позбутися тривожних станів і почуватися енергійним і сповненим сили.

Має знеболювальні властивості: кістковий бульйон має знеболювальну властивість. Він може полегшити головний біль, біль у м’язах та суглобах, завдяки вмісту кількох амінокислот.

Нарощує м’язову тканину: Кістковий бульйон допомагає розігнати обмін речовин, що допомагає спалити зайвий жир та нарости м’язову масу. Це особливо корисно для тих, хто займається фізичними вправами і хоче підвищити свою м’язову масу.

Щоб зробити найкращий кістковий бульйон, ось кілька корисних порад:

  • Пропечіть кістки у духовці на 30-40 хвилин при 180 градусах. Це надасть бульйону більш міцний та насичений смак.

  • Готуйте бульйон з кісток протягом 3-4 годин. Приблизно за півтори години до готовності, додайте в каструлю цибулю, моркву, часник, селеру, перець горошком і лавровий лист.

  • Зробіть більше бульйону, ніж вам потрібно. Залишки можна заморозити, щоб потім додавати до супів, м’яса або соусів. Це зробить ваші страви ще смачнішими.

Раніше ми розповідали, як зберігати бульйон протягом тривалого часу та використовувати його для інших страв. Також радимо ознайомитися з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо, щоб приготування вашого бульйону було ще й вигідним.

Читати статті на тему

2024.11.25 16:28
Рекомендації

Делікатес із ризиком: чи можна їсти сирий тунець

Чи вартий цей продукт японської кухні ризику для здоров’я? Розповідаємо, чи можна безтурботно насолоджуватися смаком сирого тунця або краще віддати перевагу термічній обробці
2024.11.25 14:31
Рекомендації

Дикий рис: чому він корисніший за інші сорти

Хочете додати до свого раціону продукт, багатий на поживні речовини і здатний зарядити енергією на весь день? Обов’язково спробуйте дикий рис — суперфуд, який завоював серця багатьох гурманів та прихильників здорового харчування
2024.11.25 13:33
Рекомендації

За і проти: що варто знати про безглютенову дієту

Все більше людей обирають безглютенову дієту, проте мало хто усвідомлює її потенційні недоліки. Хоча така дієта є життєво необхідною для хворих на целіакію, для здорових людей вона може мати як позитивні, так і негативні наслідки
2024.11.25 11:33
Рекомендації

Смачно та безпечно: яке печиво можна їсти при цукровому діабеті

Дізнайтеся, які види печива можуть вживати люди з цукровим діабетом без шкоди для здоров’я. Розглядаємо, на які компоненти варто звертати увагу при виборі печива та як приготувати безпечний десерт в домашніх умовах
2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою