Хліб — продукт, який купують практично всі. Але буває неприємно, коли ви приходите додому з магазину і виявляєте, що хліб вже зіпсувався. Щоб уникнути таких розчарувань, краще перевірити якість хліба ще в магазині. Ось 3 простих методи, які допоможуть вам у цьому.
1. Зовнішній вигляд
Свіжий хліб має золотисто-коричневу скоринку. Вона повинна бути хрусткою при натисканні. У свою чергу колір м’якуша не повинен бути надто білим, адже це може свідчити про використання хімічних відбілювачів.
2. Запах
Свіжий хліб має приємний хлібний аромат. Якщо ви відчуваєте запах плісняви, це може означати, що хліб виготовлений з неякісних або прострочених інгредієнтів.
М’якуш не повинен мати запаху валеріани — це може бути ознакою картопляної хвороби хліба, яка викликана грибком.
3. Смак
Свіжий хліб має приємний хлібний смак. Якщо ви відчуваєте гіркоту, затхлість або кислий запах, це може свідчити про те, що хліб неякісний.
М’якуш не повинен бути липким або тягучим. Наявність грудок у хлібі може свідчити про те, що тісто було погано замішане.
Додаткові поради
Щоб упевнитися у свіжості хліба, не ігноруйте дату виготовлення — чим свіжіший, тим краще! Віддавайте перевагу хлібу без упаковки, адже так ви зможете краще оглянути його. А якщо виникають сумніви, краще не ризикувати — адже смачний і ароматний хліб завжди можна знайти в іншому місці!
Завдяки цим простим порадам ви зможете легко розпізнати свіжий і якісний хліб. А щоб заощадити на покупках улюблених продуктів, радимо скористатися сервісом порівняння цін GoToShop, де також можна переглянути поточні акції на хлібобулочні вироби.