Великдень неможливо уявити без пишної, ароматної паски. Все частіше господині обирають для випікання зручні паперові форми. Тож виникає питання: чи потрібна їм додаткова змазка?
Відповідь: ні, змащувати паперові форми для пасок не потрібно. Їх виготовляють з якісного пергаменту, який не липне до тіста. Завдяки цьому паска легко відділяється після випікання, зберігаючи свою форму та апетитний вигляд.
Переваги паперових форм:
не потрібно витрачати час на змащування форм
після використання форми просто викидаються, не залишаючи бруду та жиру
паску не потрібно виймати з форми, можна подавати прямо в ній
паперові форми виготовляють з натуральних матеріалів, вони безпечні для довкілля
Як правильно використовувати паперові форми для пасок:
Заповніть форму тістом на одну третину.
Дайте тісту піднятися в теплому місці.
Випікайте паску при температурі 180-190°C до готовності.
Готову паску можна посипати цукровою пудрою, поливати глазур’ю або залишити без оздоблення.
Не рекомендується використовувати паперові форми при температурі вище 200°C, адже папір може підгоріти.
Чим змащувати металеві форми для пасок
Якщо ви використовуєте металеві форми, їx потрібно змастити перед випіканням. Для цього підійде:
рослинна олія
вершкове масло
спеціальний спрей для змащування форм
жир (свинячий, яловичий)
Додаткові поради:
Для кращого відділення паски від форми, можна застелити дно пергаментом.
Щоб паска не підгоріла, можна поставити на дно форми посудину з водою.
Готовність паски можна перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить сухою, паска готова.
Вибираючи форму для паски, враховуйте ваші потреби та вподобання. Паперові форми зручні, практичні та екологічні, а металеві — довговічні та дають можливість випікати паски різної форми. Придбати всі складові великодньої випічки та святкових страв за вигідними цінами допоможе сервіс від GoToShop, де також радимо переглянути акції на паперові форми для випічки.