Як правильно заморожувати продукти: коли не варто ризикувати

Розповідаємо, як за допомогою простих ознак та дій вберегти продукти від псування у морозильній камері, а також, які продукти не варто заморожувати

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Зберігання продуктів у морозильній камері стало рятівним колом для багатьох людей. Це економить час та гроші, адже завжди під рукою є запас свіжих продуктів. Варто пам’ятати і про помилки, яких слід уникати, щоб зберегти продукти придатними до вживання, адже не все можна заморожувати. Існує ряд ознак, які свідчать про те, що продукти краще не класти в морозильну камеру.

Коли не можна заморожувати продукти в морозилці

  • Товстий шар льоду на стінках морозильної камери. Це може свідчити про те, що температура в камері занадто низька, що негативно впливає на якість заморожених продуктів.

  • Неправильно встановлений термостат. Переконайтеся, що температура у вашій морозилці не нижча за рекомендовані -18°C.

  • Деякі продукти не можна заморожувати, вони не переносять низьких температур і втрачають свої смакові якості та текстуру.

  • Заблоковані вентиляційні отвори. Через це порушується циркуляція повітря, що призводить до коливання температур.

  • Нещільно закриті дверцята, що може призвести до перепадів температур та псування продуктів.

Вас також зацікавить:

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Сім овочів, які мають бути у вашій морозилці

Що робити, якщо морозильна камера сильно морозить

  • Відрегулюйте термостат: встановіть його на рекомендовану температуру -18°C.

  • Перевірте вентиляційні отвори: переконайтеся, що вони не заблоковані льодом чи продуктами.

  • Щільно закривайте дверцята: перевірте ущільнювачі та петлі, за необхідності їх відрегулюйте.

  • Розморозьте морозильну камеру: якщо в ній багато льоду, рекомендується її розморозити.

  • Не заморожуйте продукти, які не підходять для цього: дослідіть, які продукти можна заморожувати, а які — ні.

Заморожуйте лише свіжі продукти порційно, маркуйте їх датою заморожування та не перевантажуйте камеру. Купуйте їх вигідно, для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на овочі та зелень.Це допоможе їм зберегти максимум корисних речовин, текстури та смаку, а також гарантувати рівномірне заморожування та запобігти утворенню льоду.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете максимально використовувати можливості морозильної камери та завжди мати під рукою запас свіжих та якісних продуктів.

Раніше ми розповідали про 3 унікальні та прості способи заморозити кабачки на зиму, щоб насолоджуватися їхнім свіжим смаком та користю протягом усього року.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду