Як правильно заморожувати продукти: коли не варто ризикувати

Розповідаємо, як за допомогою простих ознак та дій вберегти продукти від псування у морозильній камері, а також, які продукти не варто заморожувати

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Зберігання продуктів у морозильній камері стало рятівним колом для багатьох людей. Це економить час та гроші, адже завжди під рукою є запас свіжих продуктів. Варто пам’ятати і про помилки, яких слід уникати, щоб зберегти продукти придатними до вживання, адже не все можна заморожувати. Існує ряд ознак, які свідчать про те, що продукти краще не класти в морозильну камеру.

Коли не можна заморожувати продукти в морозилці

  • Товстий шар льоду на стінках морозильної камери. Це може свідчити про те, що температура в камері занадто низька, що негативно впливає на якість заморожених продуктів.

  • Неправильно встановлений термостат. Переконайтеся, що температура у вашій морозилці не нижча за рекомендовані -18°C.

  • Деякі продукти не можна заморожувати, вони не переносять низьких температур і втрачають свої смакові якості та текстуру.

  • Заблоковані вентиляційні отвори. Через це порушується циркуляція повітря, що призводить до коливання температур.

  • Нещільно закриті дверцята, що може призвести до перепадів температур та псування продуктів.

Вас також зацікавить:

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Сім овочів, які мають бути у вашій морозилці

Що робити, якщо морозильна камера сильно морозить

  • Відрегулюйте термостат: встановіть його на рекомендовану температуру -18°C.

  • Перевірте вентиляційні отвори: переконайтеся, що вони не заблоковані льодом чи продуктами.

  • Щільно закривайте дверцята: перевірте ущільнювачі та петлі, за необхідності їх відрегулюйте.

  • Розморозьте морозильну камеру: якщо в ній багато льоду, рекомендується її розморозити.

  • Не заморожуйте продукти, які не підходять для цього: дослідіть, які продукти можна заморожувати, а які — ні.

Заморожуйте лише свіжі продукти порційно, маркуйте їх датою заморожування та не перевантажуйте камеру. Купуйте їх вигідно, для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на овочі та зелень.Це допоможе їм зберегти максимум корисних речовин, текстури та смаку, а також гарантувати рівномірне заморожування та запобігти утворенню льоду.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете максимально використовувати можливості морозильної камери та завжди мати під рукою запас свіжих та якісних продуктів.

Раніше ми розповідали про 3 унікальні та прості способи заморозити кабачки на зиму, щоб насолоджуватися їхнім свіжим смаком та користю протягом усього року.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку