Видаляти чи залишати: що робити з оригінальною упаковкою продуктів перед зберіганням

Дізнайтеся, які види продуктів слід виймати з поліетиленових пакетів або контейнерів, і як зберігати їх у холодильнику, щоб вони не втратили свіжість

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Морква в поліетиленовому пакеті чи ягоди в пластиковій коробці — після того, як приносите їх з магазину, часто виникає питання: а що робити далі? Хочеться без зайвих роздумів покласти всі фрукти та овочі до холодильника. Однак, зробіть це, і ви, швидше за все, викинете кашоподібні помідори або зів’ялу листяну зелень у смітник через кілька днів. Редактори GoToShop дізналися, які фрукти та овочі слід виймати з пластикової або картонної упаковки перед тим, як покласти в холодильник, щоб максимально продовжити термін їхньої придатності та зберегти свіжість.

Коли знімати упаковку і зберігати продукти поза холодильником

Перш за все перед покупкою необхідного вам, радимо ознайомитися з актуальними акціями на фрукти та овочі в супермаркетах вашого міста. Так ви зможете придбати їх за найкращою пропозицією.

Всі фрукти та овочі, які ви зберігаєте за кімнатної температури (авокадо, банани, помідори, картопля, деякі цитрусові, баклажани та цибуля), повинні бути вилучені з будь-якої упаковки.

Зберігати їх потрібно у вільному вигляді в прохолодному, сухому місці з хорошою вентиляцією. Картопля любить темне середовище, і пам’ятайте, що банани не можна зберігати поруч з помідорами та авокадо, якщо тільки ви не намагаєтеся їх дозріти. А от в іншому випадку — якщо ви купили надто зелені фрукти, є декілька способів, як пришвидшити дозрівання бананів.

Фрукти та овочі, які треба зберігати в оригінальній упаковці в холодильнику

Яблука слід зберігати в холодильнику в ящику для фруктів. Їх також можна скласти у поліетиленовий пакет з кількома отворами — це допомагає утримувати вологу, одночасно вивільняючи газ етилен, який виділяють яблука, коли вони дозрівають. Проте це не єдиний нюанс, який допоможе зберегти яблука надовго.

Інші продукти, які слід зберігати у ящику в холодильнику, включають броколі та цвітну капусту (їх слід залишати немитими та в оригінальній упаковці до готовності до використання), перець (нерозрізаний болгарський перець або перець чилі слід зберігати у відділенні для хрустких продуктів до готовності до миття та використання), а також стручкову квасолю та свіжий горошок (їх слід зберігати у відділенні з підвищеною вологістю в упаковці, в якій вони були придбані; використовуйте їх швидко, оскільки вони мають тенденцію до швидшого псування).

У холодильнику слід зберігати багато інших фруктів і овочів, але їм не обов’язково потрібне місце в шухляді з підвищеною вологістю. Зберігайте свіжі ягоди в холодильнику, але не промивайте їх, поки не будете готові їх використати. Перш за все, це допоможе зберегти ягоди без плісняви протягом тривалого часу.

Якщо ви купуєте моркву в поліетиленовому пакеті без зелені, залиште її в упаковці до готовності до використання. Якщо морква продається із зеленим бадиллям, видаліть його перед зберіганням.

Вас також може зацікавити:

Звільніть місце на полицях: шість соусів, які не потребують холодильника

Малина: як зберегти свіжість ягід в холодильнику

Немитий виноград слід зберігати на стеблах до готовності до вживання. Ви можете залишити його у вентильованому поліетиленовому пакеті, якщо він був у ньому, або у повітропроникному контейнері.

Зберігайте огірки в найтеплішій частині холодильника, наприклад, вздовж дверей. і намагайтеся з'їсти їх протягом декількох днів. Існує декілька секретів, щоб зберегти огірки хрусткими в холодильнику, памʼятайте про них.

Фрукти та овочі, які потребують додаткової підготовки перед зберіганням

Спаржеві стебла слід зберігати в холодильнику у склянці з водою приблизно на 2 см. Селеру також слід зберігати в холодильнику, але рекомендується обрізати нижню частину стебел селери, загорнути їх у вологий паперовий рушник, а потім знову загорнути в алюмінієву фольгу перед тим, як покласти в холодильник.

Такж потрібно знати, як зберігати свіжу зелень. До неї рекомендують ставитися як до букета квітів. Відріжте приблизно сантиметр знизу і покладіть у чашку з водою. Зберігайте в холодильнику подалі від найхолоднішої зони, щодня міняючи воду.

Базилік і м’яту слід зберігати в склянці з водою на стільниці. Зберігайте немиту зелень у холодильнику у відкритому поліетиленовому пакеті, поклавши туди кілька паперових рушників, щоб ввібрати вільну воду. Залишився вимитий і нарізаний салат? Зберігайте його у переважно закритому контейнері з вологим паперовим рушником.

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати в холодильнику залишки приготованої їжі. Адже часто ми не хочемо приготувати їжі заздалегідь, а в результаті отримуємо харчові розлади.

Читати статті на тему

2024.10.22 17:02
Як зберігати продукти

Як зберігати цибулю, щоб не проростала

Розповідаємо про найкращі способи зберігання цибулі, щоб вона довше залишалася свіжою та не проростала. Дізнайтесь, які умови необхідні для ідеального зберігання цибулі та як правильно підготувати її до цього процесу
2024.10.22 12:37
Як зберігати продукти

Як зберегти банани свіжими та смачними: прості та дієві методи

Хто не стикався з проблемою почорніння бананів? Завдяки простим хитрощам ви зможете продовжити свіжість цих фруктів і насолоджуватися їхнім смаком набагато довше
2024.10.21 14:27
Як зберігати продукти

Соління без сюрпризів: як уникнути псування після відкриття банки

Щоб насолоджуватися смаком домашніх солінь якомога довше, ркоманда GoToShop розповість, як правильно зберігати відкриті соління в холодильнику та зберегти їхні корисні властивості й унікальний смак
2024.10.21 10:27
Як зберігати продукти

Як зберегти продукти: 5 способів боротьби із цвіллю

Хочете, щоб ваші продукти завжди були свіжими та смачними? Дізнайтеся, як правильно зберігати різні продукти харчування, щоб уникнути появи цвілі та інших неприємностей
2024.10.18 15:34
Як зберігати продукти

Як зберегти смак і корисні властивості чищених горіхів

Хочете зберегти свіжість і смак улюблених горіхів надовго? Розповідаємо про найкращі способи зберігання очищених горіхів, щоб вони завжди були під рукою, зберігаючи свої корисні властивості