Літо ще у розпалі, а вже час подумати про холодні дні. Саме зараз настає сезон кабачків, щедрих дарів природи, з яких можна приготувати безліч смачних страв.
Кабачки неймовірно універсальні овочі! З них можна готувати супи, рагу, оладки, мариновані кабачки на зиму і, звичайно ж, салати. Кабачки чудово поєднуються з іншими овочами, зеленню, спеціями, тому кожен рецепт салату буде мати свій неповторний смак. Сьогодні ми поділимося унікальним рецептом салату з кабачків на зиму, який неодмінно стане окрасою вашого столу.
Салат з кабачків на зиму: рецепт
Інгредієнти:
2 кг кабачків
1 кг моркви
500 г цибулі
300 г болгарського перцю
200 г томатів
150 мл олії
100 мл оцту 9%
50 г цукру
2 ст. л. солі
1 пучок кропу
1 пучок петрушки
Вас також зацікавить:
Як зберегти кабачки на зиму: топ незвичних рецептів
Пікантні кабачки з кетчупом чилі: гостра закуска на зиму без стерилізації
Як готувати салат з кабачків на зиму
Підготуємо овочі. Правильно обираємо кабачки для консервування та нарізаємо кубиками, моркву — соломкою, цибулю — півкільцями, перець — соломкою, а помідори — кубиками. Овочі для салату краще нарізати однаковими шматочками, щоб вони готувалися рівномірно. До салату можна додати й інші овочі, наприклад, баклажани та цвітну капусту.
Обсмажимо овочі: в каструлі з товстим дном розігріємо олію та обсмажимо цибулю до золотистого кольору. Додамо моркву і тушкуватимемо 5 хвилин.
Відправимо до цибулі та моркви кабачки та перець, перемішаємо і тушкуватимемо 15 хвилин. Потім додамо до овочів томати, оцет, цукор та сіль, перемішаємо і тушкуватимемо ще 10 хвилин. Зелень дрібно посічемо і додамо до салату за 5 хвилин до готовності. Для більш пікантного смаку можна додати часник, імбир та гострий перець.
Перед тим, як розкладати салат, необхідно банки простерилізувати. Розкладемо гаряче рагу по банках, закатаємо кришки і перевернемо догори дном. Укутаємо теплою ковдрою і залишимо до повного охолодження.
Цей салат чудово зберігається всю зиму і стане чудовою закускою до будь-якої страви. Овочеве рагу можна подавати як гарячу страву з гарніром з рису, макаронів або каші. Також його можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців та інших страв. А щоб заощадити на приготуванні салату на зиму, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів України.
Експериментуйте, додавайте свої улюблені інгредієнти та створюйте власні унікальні рецепти салату з кабачків на зиму. Цей рецепт салату з кабачків на зиму стане вашим улюбленим. Він не тільки смачний, але й простий у приготуванні. А ще це чудовий спосіб зберегти літнє тепло та насолодитися смаком кабачків в холодні зимові дні.
Раніше ми розповідали, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору.