Мікрохвильова піч — це швидкий та зручний спосіб розморожування м’яса, але багато хто вважає, що вона негативно впливає на його смак та текстуру. На щастя, існує декілька альтернативних методів, які допоможуть вам розморозити м’ясо швидко та безпечно без використання мікрохвильовки.
Як швидко розморозити мʼясо
Холодильник
Це найбезпечніший і найповільніший метод. Просто перекладіть заморожене м’ясо з морозильної камери в холодильник за день або два до приготування. Цей метод найкраще підходить для великих шматків м’яса, таких як ціла курка або яловича грудинка.
Вас також зацікавить:
Перетворюємо жорстке м’ясо на м’яке та соковите: прості способи
Як зберегти м’ясо без холодильника: старовинні секрети та сучасні методи
Холодна вода
Цей метод трохи швидший, ніж розморожування в холодильнику. Помістіть м’ясо в герметичний пакет або контейнер, щоб вода не потрапила всередину. Занурте пакет в миску з холодною водою, переконавшись, що м’ясо повністю занурене. Міняйте воду кожні 30 хвилин, щоб вона залишалася холодною. Для розморожування шматка м’яса товщиною 2,5 см знадобиться близько 30 хвилин.
Сіль
Цей метод ґрунтується на принципі осмосу, який витягує вологу з м’яса. Посипте заморожене м’ясо столовою ложкою солі і залиште на 15-20 хвилин. Потім промийте м’ясо холодною водою і готуйте. Цей метод найкраще підходить для невеликих шматків м’яса, таких як котлети або стейки. А щоб придбати ці інгредієнти вигідно, радимо ознайомитись з акціями на свіже та заморожене м’ясо у найближчих супермаркетах.
Оцет
Цей метод схожий на метод з сіллю, але замість солі використовується оцет. Змішайте 1 столову ложку оцту на 1 літр холодної води. Занурте заморожене м’ясо в розчин на 15-20 хвилин. Потім промийте м’ясо холодною водою і готуйте. Цей метод також найкраще підходить для невеликих шматків м’яса.
Незалежно від того, який метод ви оберете, важливо правильно вибрати м’ясо, купувати його у надійних продавців та відповідно готувати, щоб зберегти корисні властивості. Зважте смак, текстуру, ціну, користь та спосіб приготування, щоб підібрати м’ясо, яке ідеально підійде для вашої страви.
Не розморожуйте м’ясо при кімнатній температурі, адже це може призвести до розмноження бактерій. Якщо вам потрібно швидко розморозити м’ясо, ви можете використовувати комбінацію методів, наприклад, розморозити його в холодильнику протягом декількох годин, а потім довести до кімнатної температури за допомогою солі або оцту. Раніше ми розповідали, чим відрізняються яловичина та телятина за смаком, текстурою, ціною, користю та до яких страв вони підходять, щоб допомогти вам зробити правильний вибір.