Квасоля в томатному соусі — це універсальна заготовка, яка знайде своє місце в багатьох стравах. Її можна додавати до супів, борщів, використовувати як самостійну страву або як інгредієнт для салатів. Готувати квасолю в томаті на зиму не так вже й складно, а результат перевершить всі очікування.
Чому варто заготовити квасолю в томатному соусі
Квасоля, багата на білок, клітковину та інші корисні речовини, в поєднанні з ароматним томатним соусом стає не лише смачним, а й поживним продуктом. Ця універсальна заготовка ідеально підійде для приготування різноманітних страв, що дозволить урізноманітнити ваш зимовий раціон і зекономити час на готуванні. Щоб придбати головний інгредієнт для цієї страви, радимо порівняти ціни на квасолю в торгових мережах України, щоб обрати найкращий варіант для гаманця.
Рецепт квасолі в томатному соусі
Інгредієнти:
квасоля біла — 1 кг
помідори — 2 кг
цибуля ріпчаста — 2 шт.
морква — 2 шт.
часник — 4-5 зубчиків
оливкова олія — 50 мл
сіль, цукор, чорний перець — за смаком
оцет 9% — 2 ст. л.
Вас також зацікавить:
Три незвичні рецепти маринованої цибулі, які вас здивують
Що закрити на зиму в серпні: смачний урожай за доступною ціною
Як готувати квасолю в соусі на зиму:
Квасолю замочити на ніч у холодній воді. Вранці воду злити і відварити квасолю до готовності.
Помідори бланшувати, зняти шкірку і подрібнити блендером. Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Часник пропустити через прес.
З'єднати в каструлі варену квасолю, томатне пюре, обсмажені овочі, часник, сіль, цукор і перець. Довести до кипіння і варити 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця варіння додати оцет.
Гарячу квасолю розкласти у стерилізовані банки, щільно закрити кришками і перевернути догори дном. Укутати теплою ковдрою і залишити до повного остигання.
Корисні поради
Для більш насиченого смаку можна додати в заготовку свіжий базилік, орегано або інші улюблені трави. Замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту або консервовані томати. Для гостроти додайте в заготовку гострий перець або червоний мелений перець. Квасолю в томатному соусі можна зберігати в прохолодному темному місці до 1 року.
Раніше ми розповідали, як вибрати банки для консервації, щоб зимові заготівлі зберігались правильно. Адже помилки в процесі консервації стають причиною псування заготівель, «вибуху» банок та піддування кришок.