Осіннє різноманіття: калорійність та харчова цінність фруктів

Осінь — пора смачних та корисних фруктів. Розповідаємо про калорійність, вміст вітамінів та мінералів різних осінніх дарів, а також, як різні фрукти впливають на наше здоров’я

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Осінь — пора збору врожаю, а особливо багата вона на фрукти. Кожен з них — справжній скарб вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Сьогодні розглянемо детальніше калорійність та харчову цінність найпопулярніших осінніх фруктів.

Яблука

  • Калорійність: залежить від сорту, розміру та солодощі, але в середньому близько 52 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: багаті на пектини, які покращують травлення, вітаміни C, A, групи B, калій, залізо.

  • Користь: зміцнюють імунітет, покращують роботу серця, знижують рівень холестерину. Спробуйте приготувати смачні та корисні яблука в сиропі на зиму, яку не тільки збережуть вітаміни літа, але й стануть чудовою основою для багатьох десертів.

Груші

  • Калорійність: близько 58 ккал на 100 г.

  • Х харчова цінність: містять багато розчинної клітковини, вітаміни C, K, фолієву кислоту, мідь.

  • Користь: сприяють схудненню, покращують роботу кишечника, зміцнюють кістки.

Айва

  • Калорійність: близько 54 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: багата на пектини, вітаміни C, A, калій, залізо.

  • Користь: має протизапальні властивості, зміцнює імунітет, корисна для шлунка. Щоб отримати усю користь цього фрукту, важливо також правильно зберігати айву вдома.

Вас також зацікавить:

Як приготувати натуральне фруктове морозиво: легкий рецепт з дині та персика

Диня на дієті: солодкий порятунок чи ворог стрункості

Виноград

  • Калорійність: близько 69 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: містить глюкозу, фруктозу, вітаміни групи B, калій, залізо.

  • Користь: джерело енергії, покращує роботу серця, має антиоксидантні властивості. Щоб зберегти сонячний смак літа на цілу зиму, можна заготовити виноград різними простими та ефективними способами.

Кавун та диня

  • Калорійність: близько 30 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: містять багато води, вітаміни A, C, групи B, калій.

  • Користь: освіжають, зволожують, виводять токсини з організму.

Сливи

  • Калорійність: близько 46 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: багаті на клітковину, вітаміни C, K, провітамін A, калій.

  • Користь сливи: покращують травлення, нормалізують роботу кишечника.

Персики, абрикоси, нектарини

  • Калорійність: близько 47 ккал на 100 г.

  • Харчова цінність: містять вітаміни A, C, калій, залізо.

  • Користь: мають антиоксидантні властивості, покращують зір, зміцнюють кістки.

Калорійність фруктів — поняття досить варіативне, оскільки залежить від сорту, ступеня стиглості та способу приготування. Тому, обираючи фрукти для збалансованого харчування, варто звертати увагу на їхню різноманітність. А щоб зробити це з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на фрукти в улюблених супермаркетах. Пам’ятайте, що перед введенням нових фруктів у раціон, особливо дітям, варто проконсультуватися з лікарем.

Осінні фрукти — це не тільки смачне ласощі, але й джерело вітамінів та мінералів, необхідних для здоров’я організму. Включаючи їх у свій раціон, ви зміцнюєте імунітет, покращуюте травлення та загальне самопочуття. Раніше ми розповідали, що найкраще заморозити і засушити у вересні. Дізнайтеся, як легко та просто заготовити овочі та фрукти на зиму, щоб забезпечити свою родину вітамінами та мінералами протягом холодних місяців.

Читати статті на тему

2024.09.16 16:21
Рекомендації

Що їсти, щоб талія стала тоншою, а живіт плоским

Струнка талія — це не лише фізичні вправи, а й правильне харчування. Дізнайтеся, які продукти допоможуть зменшити об'єм талії та прискорити процес схуднення
2024.09.16 15:31
Рекомендації

Домашня консервація: персики в солодкому сиропі

Розкриваємо секрети приготування персиків в сиропі на зиму, які не поступаються магазинним, а часом і перевершують їх за смаком!
2024.09.13 17:24
Рекомендації

Як і з чим пити єгермейстер — поради експертів

Ділимося цінними порадами та рекомендаціями щодо вибору способів вживання цього лікеру: від класичних до найсміливіших експериментів
2024.09.12 13:31
Рекомендації

Чому квасоля — джерело користі для всього організму

Розповідаємо про різноманіття сортів квасолі, їхні смакові якості та корисні властивості, а також про те, як зробити цей продукт основою здорового харчування
2024.09.11 14:28
Рекомендації

Розчинна кава: пастка для здоров’я чи еліксир бадьорості

Розчинна кава — швидкий спосіб отримати заряд бадьорості, але чи насправді вона корисна для здоров’я? Розповідаємо про позитивні та негативні аспекти цього напою, а також, кому варто обмежити споживання