Осінь — пора збирати врожай і робити заготовки на зиму. Одним з найсмачніших і корисних десертів, який можна приготувати у вересні, є варення з гарбуза. Воно не тільки солодке і ароматне, але й багате на вітаміни та мінерали, так як зберігає у собі користь гарбуза. Сьогодні ми поділимося з вами оригінальним рецептом варення, який обов’язково сподобається всім членам вашої родини.
Переваги гарбузового варення
Крім того, що гарбуз має чудовий солодкий смак, який чудово поєднується з різноманітними прянощами та фруктами, цей осінній фрукт ще й надзвичайно корисний. Багатий на бета-каротин, він зміцнює імунітет та покращує зір. А приготувати з нього смачне варення — простіше простого, навіть для новачків на кухні. Щоб придбати гарбуз за найкращою ціною, скористайтесь сервісом GoToShop — порівняйте ціни на гарбуз у різних магазинах та обирайте вигідну для себе.
Інгредієнти:
гарбуз — 1 кг
цукор — 800 г
лимон — 1 шт.
апельсин — 1 шт.
імбир — 3-4 см
кориця — 1 паличка
гвоздика — 3-4 бутони
вода — 100 мл
Вас також зацікавить:
Вітамінний заряд: гарбузовий крем-суп для здоров’я і краси
Корисні та смачні: 5 причин їсти гарбузове насіння
Як готувати варення з гарбуза
Для смачної заготовки на зиму варто обрати сорти гарбуза, що мають солодку м’якоть, адже саме вони ідеально підходять для варення. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте невеликими кубиками.
Лимон і апельсин помийте, зніміть цедру і вичавіть сік. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці.
У великій каструлі змішайте гарбуз, цукор, цедру цитрусових, імбир, корицю та гвоздику. Додайте воду і поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Додайте сік лимона і апельсина, варіть ще 10-15 хвилин до загустіння. Щоб перевірити якість води для консервації, скористайтеся простим лайфхаком.
Готове варення розкладіть по стерилізованих банках і закрутіть кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою до повного охолодження.
Спробуйте експериментувати зі смаками! Додайте до гарбуза яблука, груші або вишні для солодкої кислинки, а для любителів гостренького — трохи червоного перцю чи імбиру. Щоб відрегулювати консистенцію варення, додайте більше води, якщо бажаєте його рідким. А щоб перевірити, чи готове варення, достатньо капнути трохи на холодну тарілку: якщо крапля не розтікається, ваше частування готове до вживання!
Це варення стане чудовим доповненням до вашого зимового чаювання і порадує вас своїм яскравим смаком та ароматом. Раніше ми розповідали, як вибрати гарбуз, щоб був солодкий та спілий. Дізнайтеся, на які критерії звертати увагу при виборі, як визначити стиглість плоду і де його краще зберігати.