Готуємо варення з гарбуза: солодкий рецепт для осіннього настрою

Осінній гарбуз — справжній подарунок природи. З нього можна приготувати безліч смачних страв, але особливе місце займає саме варення. Ділимося простим рецептом, який дозволить вам насолоджуватись солодким смаком осені протягом всієї зими

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Осінь — пора збирати врожай і робити заготовки на зиму. Одним з найсмачніших і корисних десертів, який можна приготувати у вересні, є варення з гарбуза. Воно не тільки солодке і ароматне, але й багате на вітаміни та мінерали, так як зберігає у собі користь гарбуза. Сьогодні ми поділимося з вами оригінальним рецептом варення, який обов’язково сподобається всім членам вашої родини.

Переваги гарбузового варення

Крім того, що гарбуз має чудовий солодкий смак, який чудово поєднується з різноманітними прянощами та фруктами, цей осінній фрукт ще й надзвичайно корисний. Багатий на бета-каротин, він зміцнює імунітет та покращує зір. А приготувати з нього смачне варення — простіше простого, навіть для новачків на кухні. Щоб придбати гарбуз за найкращою ціною, скористайтесь сервісом GoToShop — порівняйте ціни на гарбуз у різних магазинах та обирайте вигідну для себе.

Інгредієнти:

  • гарбуз — 1 кг

  • цукор — 800 г

  • лимон — 1 шт.

  • апельсин — 1 шт.

  • імбир — 3-4 см

  • кориця — 1 паличка

  • гвоздика — 3-4 бутони

  • вода — 100 мл

Вас також зацікавить:

Вітамінний заряд: гарбузовий крем-суп для здоров’я і краси

Корисні та смачні: 5 причин їсти гарбузове насіння

Як готувати варення з гарбуза

  1. Для смачної заготовки на зиму варто обрати сорти гарбуза, що мають солодку м’якоть, адже саме вони ідеально підходять для варення. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте невеликими кубиками.

  2. Лимон і апельсин помийте, зніміть цедру і вичавіть сік. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці.

  3. У великій каструлі змішайте гарбуз, цукор, цедру цитрусових, імбир, корицю та гвоздику. Додайте воду і поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Додайте сік лимона і апельсина, варіть ще 10-15 хвилин до загустіння. Щоб перевірити якість води для консервації, скористайтеся простим лайфхаком.

  4. Готове варення розкладіть по стерилізованих банках і закрутіть кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою до повного охолодження.

Спробуйте експериментувати зі смаками! Додайте до гарбуза яблука, груші або вишні для солодкої кислинки, а для любителів гостренького — трохи червоного перцю чи імбиру. Щоб відрегулювати консистенцію варення, додайте більше води, якщо бажаєте його рідким. А щоб перевірити, чи готове варення, достатньо капнути трохи на холодну тарілку: якщо крапля не розтікається, ваше частування готове до вживання!

Це варення стане чудовим доповненням до вашого зимового чаювання і порадує вас своїм яскравим смаком та ароматом. Раніше ми розповідали, як вибрати гарбуз, щоб був солодкий та спілий. Дізнайтеся, на які критерії звертати увагу при виборі, як визначити стиглість плоду і де його краще зберігати.

Читати статті на тему

2024.09.16 11:26
Як зберігати продукти

Салат з огірків і помідорів на зиму: рецепт смачної заготовки

Розповідаємо, як перетворити звичний салат з огірків та помідорів на справжній кулінарний шедевр, експериментуючи зі спеціями, травами та додатковими інгредієнтами
2024.09.16 10:39
Як зберігати продукти

Смачне лечо: зимовий рецепт для мультиварки

Пропонуємо простий і швидкий рецепт приготування ароматного лечо в мультиварці. Цей універсальний прилад допоможе вам з мінімальними зусиллями заготовити смачну закуску на холодні дні
2024.09.13 15:27
Як зберігати продукти

Капуста по-корейськи: простий рецепт для зимового меню

Шукаєте оригінальну закуску для святкового столу або просто хочете урізноманітнити своє меню? Команда GoToShop розповість, як легко і швидко заготовити на зиму смачну та гостру капусту по-корейськи
2024.09.13 14:29
Як зберігати продукти

Як правильно зберігати яблучний оцет: ознаки псування

Хочете, щоб ваш яблучний оцет завжди був свіжим і смачним? Ділимося корисними порадами щодо зберігання цього корисного продукту, а також розповідаємо, як відрізнити якісний оцет від зіпсованого
2024.09.13 12:26
Як зберігати продукти

Наливка з аличі на горілці: сонячний напій для особливих моментів

Розповідаємо про традиційний український напій — наливку з аличі. Дізнайтеся секрети приготування цієї сонячної настоянки, а також різні рецепти та поради, як зробити її смачною та ароматною