Квашений перець — це українська класика, яка з покоління в покоління передається секрети його приготування. Ця хрустка, ароматна закуска ідеально доповнює будь-яку трапезу, а її гострий смак з легкими кислими нотками здатний розбудити навіть найвибагливіші смакові рецептори. Давайте разом приготуємо квашений перець за особливим рецептом, який додасть цій традиційній страві нових, сучасних ноток.
Чому квашений перець такий корисний
Крім чудового смаку, квашений перець неймовірно корисний, адже багатий на вітаміни C, K та пробіотики. Ці корисні речовини сприяють зміцненню імунітету, покращують травлення та загальне самопочуття. Крім того, квашений перець — це низькокалорійний продукт, який можна включати до дієтичного харчування.
Інгредієнти для квашеного перцю:
солодкий перець різних кольорів (червоний, жовтий, оранжевий)
часник
кріп
лавровий лист
чорний перець горошком
сіль
вода
Вас також зацікавить:
Як правильно вибрати болгарський перець
Болгарський перець з медом на зиму
Як квасити болгарський перець
Ретельно вимийте перець, видаліть насіння та плодоніжки. Наріжте його великими шматками або залиште цілими, залежно від ваших уподобань.
У великій каструлі змішайте воду, сіль, лавровий лист, чорний перець горошком та дрібно нарізаний часник. Доведіть суміш до кипіння та охолодіть.
Щільно укладіть підготовлений перець у стерилізовані банки, перекладаючи його гілочками кропу. Залийте перці охолодженим маринадом так, щоб він повністю їх покривав. А щоб насолодитися улюбленим овочем і не переплатити, скористайтеся акціями на перець у місцевих супермаркетах.
Закрийте банки кришками і залиште їх при кімнатній температурі на 3-5 днів. Під час ферментації можуть утворюватися бульбашки — це нормальний процес. Для більш насиченого смаку квашений перець можна залишити ферментуватися довше, проте слід регулярно перевіряти його стан і при необхідності додавати маринад. Після закінчення ферментації перенесіть банки з квашеним перцем у холодильник.
Нові смакові нотки
Бажаєте додати квашеному перцю оригінальності? Експериментуйте зі смаками! Додайте до маринаду свіжий чилі або кайенський перець для гостроти, а різноманітні ароматні трави, такі як базилік, розмарин чи орегано, додадуть пікантності. Не треба обмежуватись лише перцем: квасити можна й інші овочі, наприклад, моркву, цибулю або капусту. А різні сорти перцю подарують вам палітру смакових відтінків.
Квашений перець можна використовувати як самостійну закуску, додавати до салатів, супів або використовувати як начинку для пирогів та бутербродів. Він також чудово поєднується з м’ясними та рибними стравами. Раніше ми розповідали про секрети зберігання перцю, щоб ви могли насолоджуватися його свіжістю, ароматом та користю протягом тривалого часу.