Майонез під час посту: готуємо смачну заправку без яєць

Хочете насолоджуватися смаком майонезу навіть під час посту? Команда GoToShop розповість, як приготувати домашній пісний майонез без яєць та молочних продуктів, використовуючи прості та доступні інгредієнти

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Пісний майонез чудово доповнює салати, овочі на грилі та багато інших страв. Хоча він і не містить яєць, смак та текстура цього соусу ні в чому не поступаються традиційному майонезу. Дізнайтеся, як приготувати цей кулінарний шедевр в домашніх умовах.

Переваги домашнього пісного майонезу

Завдяки домашньому приготуванню майонезу ви завжди будете точно знати, які інгредієнти входять до його складу. Це дозволить не тільки контролювати свіжість продукту, але й експериментувати зі смаками, створюючи унікальні соуси під різні страви. Крім того, домашній майонез обійдеться вам дешевше, ніж покупний. А щоб придбати необхідні продукти для ваших страв за вигідними цінами, радимо скористатися сервісом порівняння цін від GoToShop!

Необхідні інгредієнти

Як основу для пісного майонезу можна використовувати різноманітні продукти, кожен з яких надає соусу унікальний смак і текстуру. Наприклад, сок з консервованого горошку зробить майонез кремовим, відварена та подрібнена квасоля надасть йому ситості, а замочені та подрібнені горіхи (кеш’ю або мигдаль) подарують приємний горіховий аромат.

  • Олія: найкраще підійде рафінована соняшникова олія. Використовуйте високоякісну рослинну олію для кращого смаку. Для цього пам’ятайте, як обрати якісну олію по етикетці в супермаркеті.

  • Гірчиця: для пікантності.

  • Сіль та цукор: для балансу смаку.

  • Лимонний сік або яблучний оцет: для кислотності.

Вас також зацікавить:

ТОП домашніх соусів, які здивують вас більше, ніж майонез

Як приготувати смачний домашній майонез без блендера

Як готувати пісний майонез

Якщо ви використовуєте квасолю або горіхи, їх потрібно попередньо відварити або замочити і подрібнити до пастоподібного стану. Усі інгредієнти, крім олії, помістіть у блендер. Збивайте на високих обертах. Тонкою цівкою додавайте олію, не перестаючи збивати. Маса повинна поступово густіти Спробуйте майонез і за потреби додайте сіль, цукор або лимонний сік.

Щоб досягти ідеальної консистенції майонезу, важливо дотримуватися кількох простих правил. По-перше, всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури для кращого збивання. По-друге, використовуйте свіжу рафіновану олію без сторонніх запахів. Якщо майонез вийшов занадто густим, додайте трохи води або соку. Якщо ж він рідкий, збивайте ще деякий час. Готовий майонез зберігайте в холодильнику в скляній банці не більше 5 днів.

Приготування пісного майонезу — не тільки простий процес, але й захоплюючий кулінарний експеримент. Додавайте різні спеції, трави або навіть овочі, щоб створювати нові смакові комбінації. Раніше ми розповідали, як правильно заморозити різні види соусів, щоб зберегти їх смак надовше.

Читати статті на тему

2024.12.04 10:47
Рекомендації

Розсипчастий та ароматний рис: готуємо вдома, як у ресторані

Відкрийте для себе новий рівень смаку та аромату! Розкриваємо секрет, як приготувати розсипчастий і ароматний рис, як у найкращих ресторанах
2024.12.03 15:57
Рекомендації

Кероб у рецептах: солодка та корисна альтернатива шоколаду

Цей натуральний підсолоджувач та загусник здатний замінити какао у ваших улюблених рецептах, додавши їм нових яскравих ноток без шкоди для фігури
2024.12.03 14:43
Рекомендації

Як засолити червону рибу вдома: практичні рекомендації

Мрієте приготувати соковиту та ароматну солону рибу, як у кращому ресторані? Розповідаємо покрокову інструкцію та корисні поради, які допоможуть вам освоїти мистецтво засолювання червоної риби в домашніх умовах
2024.12.03 11:31
Рекомендації

Як правильно варити перепелині яйця: покрокова інструкція

Дізнайтеся, як правильно варити перепелині яйця, щоб зберегти їхню ніжність і насичений смак. Адже ціі маленькі яйця — справжнє джерело вітамінів і мінералів