Сирний порятунок для серця: як моцарелла впливає на ваше здоров’я

Секрет цього сиру — у помірному вмісті жирів та натрію, багатстві білком та кальцієм, а також у пробіотиках, які товаришують із кишечником та імунітетом

Сирний порятунок для серця: як моцарелла впливає на ваше здоров’я
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

У світі сирів, де царюють пармезан, чеддер та дорблю, кардіологи радять звернути увагу на скромну моцареллу. Цей м’який італійський сир не лише тішить смакові рецептори, але й може стати союзником у боротьбі за здоров’я серця.

Чому ж моцарелла отримала таке визнання від фахівців? На це є кілька причин.

На відміну від багатьох інших сирів, моцарелла не перевантажує організм жирами та натрієм, які шкодять серцю. 100 грамів моцарели містять лише близько 4 грамів насичених жирів та 138 мг натрію.

Моцарелла — це чудове джерело білка (понад 6 грамів на 100 грамів), необхідного для росту та відновлення м’язів, а також кальцію, який робить кістки та зуби міцними. Також (як і інші ферментовані сири) містить пробіотики — живі бактерії, які благотворно впливають на роботу кишечника та зміцнюють імунітет.

Дослідження, опубліковане у 2022 році в журналі Nutrients, показало, що люди, які вживали сир, мали менший ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Звичайно, важливо обирати сир з розумом, віддаючи перевагу моцарелі з низьким вмістом жирів та натрію.

Рекомендації кардіологів:

  • Вживайте моцареллу в помірних кількостях. Не варто їсти сир щодня, але 2-3 рази на тиждень цілком допустимо.

  • Віддавайте перевагу свіжій моцарелі. Вона містить менше жирів та натрію, ніж сири, які довго зберігаються.

  • Поєднуйте моцареллу з корисними продуктами. Додайте її до салатів з овочами, цільнозерновим хлібом або готуйте піцу з цільнозернового тіста.

  • Відмовтеся від промислових сирів та оброблених продуктів. Вони можуть містити шкідливі трансжири, які негативно впливають на серце.

Як вибрати «правильну» моцареллу:

  • Віддавайте перевагу свіжому продукту — в ньому менше жирів та натрію, ніж у сирах, які довго зберігаються.

  • Шукайте моцареллу з низьким вмістом жиру.

  • Зверніть увагу на склад та уникайте продуктів з шкідливими добавками.

Моцарелла — це не лише смачний, але й корисний продукт, який може стати частиною здорового харчування. Додавши моцареллу до свого раціону, ви зробите крок назустріч здоров’ю серця! А щоб придбати смачний та корисний продукт із вигодою для гаманця, радимо ознайомитись із акціями на сири в супермаркетах вашого міста.

Читати статті на тему

2024.04.29 17:06
Рекомендації

Перетворюємо жорстке м’ясо на м’яке та соковите: прості способи

Розповідаємо, як зробити жорстке м’ясо м’яким та соковитим, використовуючи такі методи, як маринування, тушкування, відбивання та інші
2024.04.29 16:45
Рекомендації

Кава з сіллю: незвичайне поєднання, яке вас здивує

Розповідаємо, як зробити улюблену каву ще смачнішою за допомогою такої приправи, як сіль
2024.04.29 16:08
Рекомендації

Які фрукти та овочі потрібно їсти зі шкіркою, а які обовʼязково почистити

Деякі овочі та фрукти принесуть набагато більше користі, якщо споживати їх зі шкіркою
2024.04.29 12:45
Рекомендації

Чорний шоколад: чи дійсно щоденне вживання корисне для вашого організму

Відкрийте для себе секрети щоденного вживання шоколаду: насолоджуйтесь смаком, покращуйте пам’ять та підтримуйте здоров’я серця
2024.04.29 11:38
Рекомендації

Секрети ідеальної паски: як спекти красуню, яка не трісне та довго збережеться

Розкриваємо секрети борошна, тіста, глазурі до великодньої випічки та даємо поради, щоб ваша паска не тріснула, довго збереглася та вразила всіх своїм смаком