Як заготовити помідори з аспірином на зиму

Пропонуємо вам перевірений рецепт консервації помідорів з аспірином: дізнайтеся, як за допомогою звичайної аспіринової таблетки зробити ваші помідори ще смачнішими та соковитішими

Як заготовити помідори з аспірином на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Багато досвідчених господинь використовують аспірин для консервації помідорів. Але чому саме цей препарат? Справа в тому, що аспірин, або ацетилсаліцилова кислота, має антисептичні властивості. Він допомагає зберегти помідори свіжими та хрусткими протягом тривалого часу, запобігаючи розвитку шкідливих бактерій. Крім того, аспірин підсилює яскравий колір помідорів та зберігає їхню природну соковитість.

Переваги рецепту

Консервація помідорів з аспірином — це простий і доступний спосіб зберегти на зиму яскравий смак та аромат свіжих овочів. Завдяки мінімальній кількості інгредієнтів та швидкому приготуванню, ви зможете насолоджуватися смачними маринованими овочами протягом тривалого часу, не втрачаючи при цьому користь помідорів.

Рецепт помідорів з аспірином на зиму

Інгредієнти:

  • помідори будь-якого сорту

  • аспірин (1 таблетка на 1 літр маринаду)

  • вода

  • сіль

  • цукор

  • оцет (9%)

  • спеції за смаком (лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздика)

Вас також зацікавить:

В’ялені помідори на сонці: секрети приготування та зберігання на зиму

Мариновані смажені помідори: пікантна заготовка на зиму

Як заготовити помідори з аспірином

  1. Ретельно вимийте помідори, видаліть плодоніжки. Вибирайте щільні, не пошкоджені плоди.

  2. Скляні банки та кришки ретельно вимийте та простерилізуйте.

  3. У великій каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, спеції та оцет за смаком. Розчиніть у маринаді аспірин. Щільно укладіть помідори в стерилізовані банки та залийте гарячим маринадом, залишаючи невеликий простір до краю банки.

  4. Накрийте банки кришками і стерилізуйте їх у великій каструлі з водою протягом 15-20 хвилин з моменту закипання води. Акуратно закрутіть банки з помідорами стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою до повного охолодження.

Який аспірин використовувати для консервації

Підійде звичайний ацетилсаліциловий, який продається в аптеці. Достатньо 1 таблетки на літр маринаду. Хоча деякі господині замінюють його лимонною кислотою або оцтом, саме аспірин надає помідорам особливий смак і допомагає зберегти їхню свіжість довше. Зберігати консервовані помідори слід у прохолодному темному місці. А щоб придбати необхідні овочі з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на помідори в мережах супермаркетів свого міста.

Для того, щоб консервовані помідори мали насичений смак, додайте в маринад улюблені спеції, такі як кріп, часник чи петрушка. А щоб уникнути появи цвілі на кришках, змастіть їх олією перед закручуванням. І пам’ятайте: перед вживанням помідори обов’язково промийте проточною водою. Раніше ми розповідали, як приготувати кетчуп на зиму, який, а за смаком перевершить будь-який магазинний.

  • Томати Varto мариновані 680 г-Varto

    59.4грн
    - 16% 69.9 грн
  • Томати Хуторок неочищені в томатному соку сб 660 г

    86.6грн
    - 1% 87.3 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу